Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hoekpand Kerkstraat onder schilddak, dat aan de achterzijde wordt afgesloten door een trapgevel met ezelsrug in Doesburg

Woonhuis

Roggestraat 1
6981BJ Doesburg
Gelderland

Bouwjaar: 16e eeuw


Beschrijving van Hoekpand Kerkstraat onder schilddak, dat aan de achterzijde wordt afgesloten door een trapgevel met ezelsrug

Hoekpand Kerkstraat (XVI) onder schilddak, dat aan de achterzijde wordt afgesloten door een trapgevel met ezelsrug. Voorgevel onder rechte lijst (XIX A). In de verdieping Empireramen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 13051
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hoekpand Kerkstraat onder schilddak, dat aan de achterzijde wordt afgesloten door een trapgevel met ezelsrug in Doesburg

Societeit "De Harmonie"

Roggestraat 3
Doesburg
sociƫteitsgebouw. Pand met gepleisterde gevel (XIX C).

Belangrijk hoekpand

Kerkstraat 2
Doesburg
Belangrijk HOEKPAND XVI B bij het koor van de kerk, aansluitend bij Roggestraat 1. Aan de zuidzijde trapgevel met overblijfselen van ezelsru..

Hoekpand ter breedte van vijf vensters en onder omlopend schilddak, waarin vijf dakvensters met frontons

Kerkstraat 1
Doesburg
Hoekpand (midden XIX) ter breedte van vijf vensters en onder omlopend schilddak, waarin vijf dakvensters met frontons. In de verdieping schu..

Huis met aan de voorzijde een gecementeerde tuitgevel en aan de achterzijde gepleisterde puntgevel met muurankers

Roggestraat 5
Doesburg
Huis met aan de voorzijde een gecementeerde tuitgevel (XVIII) en aan de achterzijde gepleisterde puntgevel met muurankers. (XVI).

Waag

Koepoortstraat 2
Doesburg
Laatgotisch STADSBIERHUIS annex WAAG op de hoek van de Koepoortstraat en de Gasthuisstraat, nimmer voltooid totdat architect N. de Wolf in 1..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)