Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met eenvoudige lijstgevel waarin deurpartij met jonische pilasters, schuiframen uit de bouwtijd en kroonlijst met triglyphen en metopen in Doesburg

Woonhuis

Koepoortstraat 46
6981AT Doesburg
Gelderland

Bouwjaar: 19e eeuw


Beschrijving van Pand met eenvoudige lijstgevel waarin deurpartij met jonische pilasters, schuiframen uit de bouwtijd en kroonlijst met triglyphen en metopen

Pand met eenvoudige lijstgevel (XIX), waarin deurpartij met Jonische pilasters, schuiframen uit de bouwtijd en kroonlijst met triglyphen en metopen. Dwars schilddak met dakvenster. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 13013
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met eenvoudige lijstgevel waarin deurpartij met jonische pilasters, schuiframen uit de bouwtijd en kroonlijst met triglyphen en metopen in Doesburg

Dubbel herenhuis

Koepoortstraat 48
Doesburg
Inleiding DUBBEL HERENHUIS gebouwd tussen ca. 1860 en 1870 met een traditionele aan het neoclassicisme ontleende opbouw. In de tweede helf..

Voormalig kantongerecht

Koepoortstraat 44
Doesburg
Groot herenhuis (ca. 1800) ter breedte van vijf vensterassen en met hoog, dwars schilddak, waarin twee dakkapellen. Deurpartij met gecannele..

Dwarshuis van alleen begane-grond met hoog, dwars schilddak, waarop hoekschoorstenen

Koepoortstraat 42
Doesburg
Dwarshuis van alleen begane-grond met hoog, dwars schilddak, waarop hoekschoorstenen. De gepleisterde lijstgevel is gewijzigd XIXc met gepro..

Pand met statige lijstgevel op de hoek van de heilige geeststeeg

Koepoortstraat 35
Doesburg
Pand met statige lijstgevel op de hoek van de Heilige Geeststeeg (XVIIId). Vensters met geprofileerde dorpels en Empireramen; deuromlijsting..

Hoekpand Heilige Geeststeeg onder langgerekt schilddak, waarin dakvenster met fronton

Koepoortstraat 33
Doesburg
Hoekpand Heilige Geeststeeg onder langgerekt schilddak, waarin dakvenster met fronton. Lijstgevel (XIXc), waarin getoogde vensters. Achterhu..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)