Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Voormalig kantongerecht in Doesburg

Woonhuis

Koepoortstraat 44
6981AT Doesburg
Gelderland

Bouwjaar: ca. 1800


Beschrijving van Voormalig kantongerecht

Groot herenhuis (ca. 1800) ter breedte van vijf vensterassen en met hoog, dwars schilddak, waarin twee dakkapellen. Deurpartij met gecanneleerde pilasters, bovenlicht en hoofdgestel. Ramen uit de bouwtijd. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 13012
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Wikipedia artikel

Dit artikel is volledig afkomstig van Wikipedia en valt onder de CC BY-SA licentie
Het voormalige kantongerecht aan de Koepoortstraat

Het kantongerecht Doesburg was van 1838 tot 1934 een van de kantongerechten in Nederland. Doesburg vormde bij de oprichting het zesde kanton van het arrondissement Zutphen. Het gerecht werd in 1891 gevestigd in een monumentaal pand aan de Koepoortstraat in Doesburg.

Het archief van het kantongerecht werd in 1983 overgedragen aan het Rijksarchief in Gelderland.[1] In 2002 werd het overgebracht naar het Gelders Archief.


Monumenten in de buurt van Voormalig kantongerecht in Doesburg

Dwarshuis van alleen begane-grond met hoog, dwars schilddak, waarop hoekschoorstenen

Koepoortstraat 42
Doesburg
Dwarshuis van alleen begane-grond met hoog, dwars schilddak, waarop hoekschoorstenen. De gepleisterde lijstgevel is gewijzigd XIXc met gepro..

Pand met eenvoudige lijstgevel waarin deurpartij met jonische pilasters, schuiframen uit de bouwtijd en kroonlijst met triglyphen en metopen

Koepoortstraat 46
Doesburg
Pand met eenvoudige lijstgevel (XIX), waarin deurpartij met Jonische pilasters, schuiframen uit de bouwtijd en kroonlijst met triglyphen en ..

Dubbel herenhuis

Koepoortstraat 48
Doesburg
Inleiding DUBBEL HERENHUIS gebouwd tussen ca. 1860 en 1870 met een traditionele aan het neoclassicisme ontleende opbouw. In de tweede helf..

Hoekpand Heilige Geeststeeg onder langgerekt schilddak, waarin dakvenster met fronton

Koepoortstraat 33
Doesburg
Hoekpand Heilige Geeststeeg onder langgerekt schilddak, waarin dakvenster met fronton. Lijstgevel (XIXc), waarin getoogde vensters. Achterhu..

Pand met aan de voorzijde een trapgevel van hetzelfde genre doch monumentaler dan nr 29 en aan de achterzijde een gepleisterde puntgevel

Koepoortstraat 31
Doesburg
Pand met aan de voorzijde een trapgevel van hetzelfde genre doch monumentaler dan nr 29 en aan de achterzijde een gepleisterde puntgevel. De..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)