Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met aan de voorzijde een trapgevel van hetzelfde genre doch monumentaler dan nr 29 en aan de achterzijde een gepleisterde puntgevel in Doesburg

Woonhuis

Koepoortstraat 31
6981AR Doesburg
Gelderland

Bouwjaar: 1649


Beschrijving van Pand met aan de voorzijde een trapgevel van hetzelfde genre doch monumentaler dan nr 29 en aan de achterzijde een gepleisterde puntgevel

Pand met aan de voorzijde een trapgevel van hetzelfde genre doch monumentaler dan nr 29 en aan de achterzijde een gepleisterde puntgevel. De voorgevel heeft een geprofileerde waterlijst boven de begane-grond, nog alle authentiek tweelichts- en kruiskozijnen van de zoldervensters en een natuurstenen, gebosseerd toegangspoortje met puttokopjes. Onder de topfronton het jaartal 1649. Muurankers. Stoep met hekken. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 12994
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met aan de voorzijde een trapgevel van hetzelfde genre doch monumentaler dan nr 29 en aan de achterzijde een gepleisterde puntgevel in Doesburg

Hoekpand Heilige Geeststeeg onder langgerekt schilddak, waarin dakvenster met fronton

Koepoortstraat 33
Doesburg
Hoekpand Heilige Geeststeeg onder langgerekt schilddak, waarin dakvenster met fronton. Lijstgevel (XIXc), waarin getoogde vensters. Achterhu..

Pand met aan de voorzijde een trapgevel en aan de achterzijde een gepleisterde puntgevel

Koepoortstraat 31
Doesburg
Pand (1649) met aan de voorzijde een trapgevel en aan de achterzijde een gepleisterde puntgevel. De hoge trappen van de voorgevel hebben gep..

Deftig herenhuis onder dwars schilddak met dakvensters en hoekschoorstenen

Koepoortstraat 27
Doesburg
Deftig herenhuis onder dwars schilddak met dakvensters en hoekschoorstenen (XIXc). Getoogde vensters met ramen uit de bouwtijd. Verdiepte, b..

Pand met statige lijstgevel op de hoek van de heilige geeststeeg

Koepoortstraat 35
Doesburg
Pand met statige lijstgevel op de hoek van de Heilige Geeststeeg (XVIIId). Vensters met geprofileerde dorpels en Empireramen; deuromlijsting..

Pand onder zeer hoog schilddak

Koepoortstraat 25
Doesburg
Pand (XVI ?) onder zeer hoog schilddak. Het bovendeel van de onder een rechte lijst (XIXA) gebrachte gevel heeft ontlastingsbogen boven de v..

Kaart & Routeplanner


Foto's (3)