Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met aan de voorzijde een trapgevel en aan de achterzijde een gepleisterde puntgevel in Doesburg

Woonhuis

Koepoortstraat 31
6981AR Doesburg
Gelderland

Bouwjaar: 1649


Beschrijving van Pand met aan de voorzijde een trapgevel en aan de achterzijde een gepleisterde puntgevel

Pand (1649) met aan de voorzijde een trapgevel en aan de achterzijde een gepleisterde puntgevel. De hoge trappen van de voorgevel hebben geprofileerde lijsten, die over de gehele breedte van de gevel doorlopen en vleugelstukken. Boven de gewijzigde vensters met hun ramen uit XIX A geblokte ontlastingsbogen. De beide zoldervensters met luiken zijn oorspronkelijk. Gebroken, segmentvormig topfronton. Muurankers. De gesneden deur met bovenlicht, verdiepte pilasters en hoofdgestel is in XIX a aangebracht. Het huis maakte oorspronkelijk een geheel uit met het naastgelegen nr 31. Stoep met hekken opzij. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 12993
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met aan de voorzijde een trapgevel en aan de achterzijde een gepleisterde puntgevel in Doesburg

Pand met aan de voorzijde een trapgevel van hetzelfde genre doch monumentaler dan nr 29 en aan de achterzijde een gepleisterde puntgevel

Koepoortstraat 31
Doesburg
Pand met aan de voorzijde een trapgevel van hetzelfde genre doch monumentaler dan nr 29 en aan de achterzijde een gepleisterde puntgevel. De..

Deftig herenhuis onder dwars schilddak met dakvensters en hoekschoorstenen

Koepoortstraat 27
Doesburg
Deftig herenhuis onder dwars schilddak met dakvensters en hoekschoorstenen (XIXc). Getoogde vensters met ramen uit de bouwtijd. Verdiepte, b..

Hoekpand Heilige Geeststeeg onder langgerekt schilddak, waarin dakvenster met fronton

Koepoortstraat 33
Doesburg
Hoekpand Heilige Geeststeeg onder langgerekt schilddak, waarin dakvenster met fronton. Lijstgevel (XIXc), waarin getoogde vensters. Achterhu..

Pand onder zeer hoog schilddak

Koepoortstraat 25
Doesburg
Pand (XVI ?) onder zeer hoog schilddak. Het bovendeel van de onder een rechte lijst (XIXA) gebrachte gevel heeft ontlastingsbogen boven de v..

Stoomkoffiebranderij

Koepoortstraat 25
Doesburg
Inleiding STOOMKOFFIEBRANDERIJ gebouwd in 1910 door winkelier A. van de Bold als een klein, eenvoudig bedrijfsgebouw met een jufferkap en e..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)