Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hoekpand ter breedte van vijf vensters en onder omlopend schilddak, waarin vijf dakvensters met frontons in Doesburg

Woonhuis

Kerkstraat 1
6981CK Doesburg
Gelderland

Bouwjaar: midden 19e eeuw


Beschrijving van Hoekpand ter breedte van vijf vensters en onder omlopend schilddak, waarin vijf dakvensters met frontons

Hoekpand (midden XIX) ter breedte van vijf vensters en onder omlopend schilddak, waarin vijf dakvensters met frontons. In de verdieping schuiframen uit de bouwtijd. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 12972
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hoekpand ter breedte van vijf vensters en onder omlopend schilddak, waarin vijf dakvensters met frontons in Doesburg

Pand waarvan de deur omlijst is door gecanneleerde pilasters

Gasthuisstraat 4
Doesburg
Pand (XVIII ?) met lijstgevel (XIXb), waarvan de deur omlijst is door gecanneleerde pilasters. Schilddak met twee dakvensters met frontons.

Hoekpand Kerkstraat onder schilddak, dat aan de achterzijde wordt afgesloten door een trapgevel met ezelsrug

Roggestraat 1
Doesburg
Hoekpand Kerkstraat (XVI) onder schilddak, dat aan de achterzijde wordt afgesloten door een trapgevel met ezelsrug. Voorgevel onder rechte l..

Belangrijk hoekpand

Kerkstraat 2
Doesburg
Belangrijk HOEKPAND XVI B bij het koor van de kerk, aansluitend bij Roggestraat 1. Aan de zuidzijde trapgevel met overblijfselen van ezelsru..

Waag

Koepoortstraat 2
Doesburg
Laatgotisch STADSBIERHUIS annex WAAG op de hoek van de Koepoortstraat en de Gasthuisstraat, nimmer voltooid totdat architect N. de Wolf in 1..

Woonhuis

Gasthuisstraat 6
Doesburg
Huis (XVI ?) onder hoog schilddak, dat links tegen een puntgevel aansluit. De gepleisterde gevel heeft een kroonlijst, gesneden deur met pil..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)