Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Laat-gotisch huis met aan de achterzijde een trapgevel met ezelsrugafdekkingen en aan de voorzijde een gevel onder rechte lijst in Doesburg

Woonhuis

Gasthuisstraat 22
6981CS Doesburg
Gelderland

Bouwjaar: midden 19e eeuw


Beschrijving van Laat-gotisch huis met aan de achterzijde een trapgevel met ezelsrugafdekkingen en aan de voorzijde een gevel onder rechte lijst

Laat-gotisch huis met aan de achterzijde een trapgevel met ezelsrugafdekkingen en aan de voorzijde een gevel onder rechte lijst (midden XIX). (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 12966
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Laat-gotisch huis met aan de achterzijde een trapgevel met ezelsrugafdekkingen en aan de voorzijde een gevel onder rechte lijst in Doesburg

Huis ter breedte van zes vakken

Gasthuisstraat 20
Doesburg
Laat-middeleeuws huis ter breedte van zes vakken met hoog zadeldak, dat rechts aansluit tegen een gepleisterde puntgevel en links wordt afge..

Huis met gepleisterde en gewijzigde trapgevel met sierankers

Heerenstraat 2
Doesburg
Huis met gepleisterde en gewijzigde trapgevel met sierankers (XVI ?).

Pand met hoog schilddak en aan de achterzijde nog de oorspronkelijke topgevel

Gasthuisstraat 18
Doesburg
Pand (XVIIa ?) met hoog schilddak en aan de achterzijde nog de oorspronkelijke topgevel. Aan de voorzijde gepleisterde gevel onder rechte li..

Gasthuishofje

Gasthuisstraat 21
Doesburg
Gasthuishofje, gelegen ten noorden van de Gasthuiskerk. Witgepleisterde huisjes met zadeldaken en in de vensters roedenverdeling in stijl ca..

Gasthuiskerk

Gasthuisstraat 41
Doesburg
Gasthuiskerk. Bakstenen zaalkerk (XVa), bestaande uit drie vierkante travee├źn met rechte koorsluiting en kleine toren met nissenarchitectuu..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)