Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Toren der Hervormde Kerk : laatgotisch bouwwerk. Mechanisch torenuurwerk J. van der Kerkhof, Aarle-Rixtel, later voorzien van elektrische opwinding in Dodewaard

Kerkelijk Gebouw

Waalbandijk 95
6669ME Dodewaard (gemeente Neder Betuwe)
Gelderland

Bouwjaar: eerste helft 15e eeuw 1400 eerste helft 15e eeuw


Beschrijving van Toren der Hervormde Kerk : laatgotisch bouwwerk. Mechanisch torenuurwerk J. van der Kerkhof, Aarle-Rixtel, later voorzien van elektrische opwinding

Toren der Herv. Kerk. Laatgotisch bouwwerk uit de eerste helft der 15e eeuw. Mechanisch torenuurwerk J. van der Kerkhof, Aarle-Rixtel, later voorzien van electrische opwinding. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 12931
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Toren der Hervormde Kerk : laatgotisch bouwwerk. Mechanisch torenuurwerk J. van der Kerkhof, Aarle-Rixtel, later voorzien van elektrische opwinding in Dodewaard

Inventaris van de Hervormde Kerk: vier kronen; kaarsenhouder aan de preekstoel; doopvont op het kerkhof

Waalbandijk 95
Dodewaard (Gemeente Neder Betuwe)
De Herv. Kerk, vanwege vier kronen, 17e eeuw; kaarsenhouder aan de preekstoel 17e eeuw, op het kerkhof, een 16e eeuwse doopvont.

Den Esch: deftig landhuis met verdieping en omlopend schilddak

Kerkstraat 6
Dodewaard (Gemeente Neder Betuwe)
"Den Escht". Deftig LANDHUIS met verdieping en omlopend schilddak, midden 19e eeuw. Middenrisaliet met fronton. In de vensters ramen uit de ..

Boerderij met hoog wolfdak, met riet gedekt. Tongewelfde kelders. Vensters met luiken en ramen, waarin een 16-ruits- en zesruitsroedenverdeling. Trap ..

Waalbandijk 83
Dodewaard (Gemeente Neder Betuwe)
BOERDERIJ uit de 18e eeuw met hoog wolfdak, met riet gedekt. Tongewelfde kelders. Vensters met luiken en ramen, waarin een 16-ruits- en zesr..

Voormalig herenboerderij "Nijburg"

Welysestraat 5
Dodewaard (Gemeente Neder Betuwe)
Inleiding Aan de noordzijde van de Welysestraat in Hien ligt de voormalige HERENBOERDERIJ "NIJBURG", momenteel in gebruik als woonhuis. Het..

Rossenhof : boerderij met verdieping, hogere middenpartij, schilddak en kroonlijst. Vensters met luiken en zes- en vierruitsramen.

Kerkstraat 19
Dodewaard (Gemeente Neder Betuwe)
"Rossenhof". Boerderij uit de eerste helft 19e eeuw met verdieping, hogere middenpartij, schilddak en kroonlijst. Vensters met luiken en zes..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)