Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Rossenhof : boerderij met verdieping, hogere middenpartij, schilddak en kroonlijst. Vensters met luiken en zes- en vierruitsramen. in Dodewaard

Boerderij

Kerkstraat 19
6669DB Dodewaard (gemeente Neder Betuwe)
Gelderland

Bouwjaar: eerste helft 19e eeuw 1800 eerste helft 19e eeuw


Beschrijving van Rossenhof : boerderij met verdieping, hogere middenpartij, schilddak en kroonlijst. Vensters met luiken en zes- en vierruitsramen.

"Rossenhof". Boerderij uit de eerste helft 19e eeuw met verdieping, hogere middenpartij, schilddak en kroonlijst. Vensters met luiken en zes- en vierruitsramen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 12928
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Rossenhof : boerderij met verdieping, hogere middenpartij, schilddak en kroonlijst. Vensters met luiken en zes- en vierruitsramen. in Dodewaard

Woonhuis "Het Ruyt"

Kerkstraat 8
Dodewaard (Gemeente Neder Betuwe)
Inleiding Het WOONHUIS, genaamd "HET RUYT" is in 1889 gebouwd naar een ontwerp van vermoedelijk architect Knoop. Het pand dat duidelijk inv..

Den Esch: deftig landhuis met verdieping en omlopend schilddak

Kerkstraat 6
Dodewaard (Gemeente Neder Betuwe)
"Den Escht". Deftig LANDHUIS met verdieping en omlopend schilddak, midden 19e eeuw. Middenrisaliet met fronton. In de vensters ramen uit de ..

Toren der Hervormde Kerk : laatgotisch bouwwerk. Mechanisch torenuurwerk J. van der Kerkhof, Aarle-Rixtel, later voorzien van elektrische opwinding

Waalbandijk 95
Dodewaard (Gemeente Neder Betuwe)
Toren der Herv. Kerk. Laatgotisch bouwwerk uit de eerste helft der 15e eeuw. Mechanisch torenuurwerk J. van der Kerkhof, Aarle-Rixtel, later..

Boerderij met hoog wolfdak, met riet gedekt. Tongewelfde kelders. Vensters met luiken en ramen, waarin een 16-ruits- en zesruitsroedenverdeling. Trap ..

Waalbandijk 83
Dodewaard (Gemeente Neder Betuwe)
BOERDERIJ uit de 18e eeuw met hoog wolfdak, met riet gedekt. Tongewelfde kelders. Vensters met luiken en ramen, waarin een 16-ruits- en zesr..

Inventaris van de Hervormde Kerk: vier kronen; kaarsenhouder aan de preekstoel; doopvont op het kerkhof

Waalbandijk 95
Dodewaard (Gemeente Neder Betuwe)
De Herv. Kerk, vanwege vier kronen, 17e eeuw; kaarsenhouder aan de preekstoel 17e eeuw, op het kerkhof, een 16e eeuwse doopvont.

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)