Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Grenslandmuseum, boerderij met dwars woongedeelte onder schilddak en met in de verdieping nog de Empireramen in Dinxperlo

Boerderij

Markt 1
7091CJ Dinxperlo (gemeente Aalten)
Gelderland

Bouwjaar: ca. 1800 mogelijk 16e eeuw (metselwerk) 1800 ca. 1800 mogelijk 16e eeuw (metselwerk)


Beschrijving van Grenslandmuseum, boerderij met dwars woongedeelte onder schilddak en met in de verdieping nog de Empireramen

Boerderij nabij het koor van de dorpskerk. Dwars woongedeelte (ca. 1800) onder schilddak en met in de verdieping nog de Empireramen. Deel met stijl- en regelwerk en metselwerk uit XVI ?. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 12917
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Wikipedia artikel

Dit artikel is volledig afkomstig van Wikipedia en valt onder de CC BY-SA licentie
Het Grenslandmuseum in Dinxperlo

Het Grenslandmuseum is gevestigd in een pand uit omstreeks 1787. Dit pand is het oudste pand van Dinxperlo. In 1985 ging het museum voor het eerst open. Het geeft met authentiek materiaal een beeld van Dinxperlo in Nederland en Suderwick in Duitsland en de grens die sinds 1766 tussen deze twee dorpen ligt.

De verzameling bestaat uit in beslag genomen wapens, uniformen, een bontjas afkomstig van een beschermde diersoort, drugs, Duits noodgeld, documenten, foto's en vele voorwerpen, die een indruk geven van het dagelijks leven uit die tijd.

Externe linksMonumenten in de buurt van Grenslandmuseum, boerderij met dwars woongedeelte onder schilddak en met in de verdieping nog de Empireramen in Dinxperlo

Nederlands Hervormde Kerk (Sint-Liboriuskerk of O.L. Vrouwekerk)

Markt 2
Dinxperlo (Gemeente Aalten)
Ned. Herv. Kerk (St. Liborius of O.L. Vrouwe). Zeer mooie laatgotische dorpskerk met pseudobasilicaal schip, enkelbeukig koor met driezijdig..

Dames te Beesthuis

Raadhuisstraat 10
Dinxperlo (Gemeente Aalten)
Woonhuis van eenvoudige architectuur. In de westgevel gedenksteen met de jaartallen 1623 en 1766. In de 19e eeuw sterk gewijzigd.

Toren Sint-Liboriuskerk

Markt 2
Dinxperlo (Gemeente Aalten)
Toren van de Ned. Herv. Kerk (St. Liborius of O.L.Vrouwe), uit ca. 1400 met romaniserende tendensen (lisenen met gekoppelde boogjes en galmg..

Kerkje "De Rietstap"

Meniststraat 14A
Dinxperlo (Gemeente Aalten)
Kleine, in baksteen opgetrokken neogotische kapel, bestaande uit een travee met aan de westzijde een toren, bekroond door een ingesnoerde na..

De Welsker: T-Boerderij

Spekkendijk 26
De Heurne (Gemeente Aalten)
Omschrijving De T-BOERDERIJ bestaat uit een aan de linkerzijde onderkelderd voorhuis en een later aangebouwd achterhuis. De gevels zijn gem..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)