Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Herenhuis onder dwars schilddak met hoekschoorstenen, kroonlijst op klossen en voluutvormige consoles, ramen met kleine roedenverdeling, pilasters en kroonlijst om de in Diessen

Woonhuis

Heuvelstraat 1
5087AA Diessen (gemeente Hilvarenbeek)
Noord Brabant

Bouwjaar: eerste helft 19e eeuw


Beschrijving van Herenhuis onder dwars schilddak met hoekschoorstenen, kroonlijst op klossen en voluutvormige consoles, ramen met kleine roedenverdeling, pilasters en kroonlijst om de

Herenhuis uit de eerste helft van de 19e eeuw, onder dwars schilddak met hoekschoorstenen, kroonlijst op klossen en voluutvormige consoles, ramen met kleine roedenverdeling, pilasters en kroonlijst om de ingang. Bijgebouw met ingezwenkte gevel en rond bovenvenster. Dakruitertje met klok. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 12896
Laatste wijziging: 2014-10-02 18:33:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Herenhuis onder dwars schilddak met hoekschoorstenen, kroonlijst op klossen en voluutvormige consoles, ramen met kleine roedenverdeling, pilasters en kroonlijst om de in Diessen

R.K. Kerk van St. Willibrord

Kerksingel 1
Diessen (Gemeente Hilvarenbeek)
R.K. Kerk van St. Willibrord. Bestaande uit een driebeukig schip onder een zadeldak, met lage dwars-armen, een koor en een slanke toren. Koo..

Voormalige gemeentehuis

Willibrordusstraat 12
Diessen (Gemeente Hilvarenbeek)
Inleiding. HERENHUIS, gebouwd in 1880 in Eclectische stijl. Het werd gebouwd voor M. van Dijck, de toenmalige burgemeester. Het bevindt zic..

De Pannenhoef

Julianastraat 29
Diessen (Gemeente Hilvarenbeek)
Boerderij van het Kempische langgeveltype met zadeldak tussen zijtopgevels met vlechtingen in rode baksteen, toppilasters en duivengaten. Ja..

Wederopbouwboerderij van het type langgevel

Beerseweg 1
Diessen (Gemeente Hilvarenbeek)
Inleiding. LANGGEVELBOERDERIJ, gebouwd in Traditionalistische stijl in 1941, ten gevolge van oorlogsschade als Wederopbouwboerderij. De aan..

Boerderij is als variant op de traditionele langgevelboerderij

Beerseweg 2
Diessen (Gemeente Hilvarenbeek)
Inleiding. De BOERDERIJ is als variant op de traditionele langgevelboerderij gebouwd in 1941. Het gebouw in Traditionalistische vormentaal ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Herenhuis onder dwars schilddak met hoekschoorstenen, kroonlijst op klossen en voluutvormige consoles, ramen met kleine roedenverdeling, pilasters en kroonlijst om de in Diessen