Meer dan 63.000 rijksmonumenten


"Erve Klein Veldhuis": boerderij op L-vormige plattegrond. De korte vleugel met onderkelderde opkamer. Dak met riet gedekt. Vensters voorzien van roedenverdeling met luiken in Diepenveen

Boerderij

Veldhuizerdijk 1
7431PG Diepenveen (gemeente Deventer)
Overijssel


Beschrijving van "Erve Klein Veldhuis": boerderij op L-vormige plattegrond. De korte vleugel met onderkelderde opkamer. Dak met riet gedekt. Vensters voorzien van roedenverdeling met luiken

Boerderij op L-vormige plattegrond. De korte vleugel met onderkelderde opkamer. Dak met riet gedekt. Vensters voorzien van roedenverdeling met luiken. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 12895
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van "Erve Klein Veldhuis": boerderij op L-vormige plattegrond. De korte vleugel met onderkelderde opkamer. Dak met riet gedekt. Vensters voorzien van roedenverdeling met luiken in Diepenveen

bijschuur "Erve Klein Veldhuis"

Veldhuizerdijk 1
Diepenveen (Gemeente Deventer)
19e-eeuwse (1841) BIJSCHUUR, behorende tot het erve Klein Veldhuis. Sober gebouw op rechthoekige plattegrond, opgetrokken uit donkerrode bak..

Landhuis "De Lankhorst"

Verlengde Randerstraat 2
Diepenveen (Gemeente Deventer)
Inleiding Het monumentale LANDHUIS "de Lankhorst" werd tussen 1908 en 1910 gebouwd in opdracht van de heer Schattenkerk naar ontwerp van Ma..

Het Overvelde, Woonboerderij De Willigerije, boerenbedrijf tot 1995

Boxbergerweg 62
Diepenveen (Gemeente Deventer)
Omschrijving onderdeel 5: BOERDERIJ DE WILGERIJ behorende tot de historische buitenplaats Overvelde. Ten zuiden van huis Overvelde ligt b..

Het Overvelde, brug

Boxbergerweg 66
Diepenveen (Gemeente Deventer)
Omschrijving onderdeel 4: BRUG behorende tot de historische buitenplaats Overvelde. Ten westen van het hoofdgebouw voert de toegangslaan ..

Het Overvelde, grafmonument

Boxbergerweg 66
Diepenveen (Gemeente Deventer)
Omschrijving onderdeel 6: GRAFMONUMENT behorende tot de historische buitenplaats Overvelde. In het wandelbos ten noordwesten van het hoof..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)