Meer dan 63.000 rijksmonumenten


"Elmerink": boerderijtje onder gedeeltelijk met riet gedekt wolfdak. In de voorgevel datering in jaarankers 1774. Varkensstal van hout en baksteen onder een gedeeltelijk met riet gedekt wolfdak. Bakke .. in Lettele

Boerderij

Holterweg 113
7434PA Lettele (gemeente Deventer)
Overijssel

Bouwjaar: 1774


Beschrijving van "Elmerink": boerderijtje onder gedeeltelijk met riet gedekt wolfdak. In de voorgevel datering in jaarankers 1774. Varkensstal van hout en baksteen onder een gedeeltelijk met riet gedekt wolfdak. Bakke ..

"Elmerink". Boerderijtje onder gedeeltelijk met riet gedekt wolfdak. In de voorgevel datering in jaarankers 1774. Vijftienruitsschuifvensters met luiken behangen. Varkensstal van hout en baksteen onder een gedeeltelijk met riet gedekt wolfdak. Bakkeet onder pannen zadeldak. Pomp. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 12887
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van "Elmerink": boerderijtje onder gedeeltelijk met riet gedekt wolfdak. In de voorgevel datering in jaarankers 1774. Varkensstal van hout en baksteen onder een gedeeltelijk met riet gedekt wolfdak. Bakke .. in Lettele

landhuis Het Bannink

Banninkslaan 4
Deventer
Omschrijving LANDHUIS opgetrokken in baksteen over twee bouwlagen vanaf een rechthoekige plattegrond onder een met Bouletpannen gedekt afge..

koetshuis Het Bannink/dienstwoning

Banninkslaan 1
Deventer
Omschrijving Koetshuis/dienstwoning opgetrokken in baksteen over één bouwlaag vanaf een T-vormige plattegrond onder een met Hollandse pan..

Nederlands Hervormde Kerk

Kerkplein 3
Bathmen (Gemeente Deventer)
N.H. Kerk. Vijfzijdig gesloten 15e eeuws koor; de gewelfribben ontspringen op gebeeldhouwde koppen. Het oorspronkelijke schip werd in 1870 v..

Toren van de Hervormde Kerk : drie geledingen met zadeldak. Segmentboogvormige ingang in hoge spitsboognis

Kerkplein 5
Bathmen (Gemeente Deventer)
Een 15e eeuwse toren van drie geledingen met zadeldak. Segmentboogvormige ingang in hoge spitsboognis.

Windkorenmolen De Leeuw

Oude Molenweg 3
Lettele (Gemeente Deventer)
Korenmolen "de Leeuw". Ronde bakstenen stellingmolen met rieten kap, bouwjaar 1856.

Kaart & Routeplanner


Foto's (5)