Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Toren Johanneskerk in Diepenheim

Kerkelijk Gebouw

Grotestraat 1
7478AA Diepenheim (gemeente Hof van Twente)
Overijssel


Beschrijving van Toren Johanneskerk

Slanke toren van vier geledingen, gedekt door een ingesnoerde achtzijdige spits. In de westgevel van de eerste geleding een rondboogvormige ingang met ovaal bovenlicht; de vierde geleding vertoont in elk der zijden een tweedelig spitsbogig galmgat; zandsteen toegepast voor ingang, galmgaten, venster, plinten en lijsten. De klok van een anonieme gieter, 1366, diam. 65 cm. is gescheurd en is via het Rijksmuseum Twente te Enschede overgebracht naar het Klokkengieterijmuseum te Heiligerlee. Mechanisch torenuurwerk B. Eijsbouts, Asten, nr. 1331, 1942, buiten gebruik gesteld. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 12875
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Toren Johanneskerk in Diepenheim

Johanneskerk

Grotestraat 1
Diepenheim (Gemeente Hof van Twente)
Ned. Herv. Kerk. Uit 1679 daterende, eenvoudige bakstenen zaalkerk met rechte sluiting; vensters met zandstenen neggen en harnassen. Aan de ..

Warmelo, dienstwoning

Grotestraat 2
Diepenheim (Gemeente Hof van Twente)
Omschrijving DIENSTWONING. In de meest noordelijke hoek van buitenplaats Het Warmelo aan de Grotestraat gelegen dienstwoning. Deze uit ca...

Warmelo, toegangshek

Grotestraat 2
Diepenheim (Gemeente Hof van Twente)
Omschrijving HEK. Aan de Lochemseweg gelegen uit de tweede helft van de 18de eeuw daterende fraai uitgevoerd smeedijzeren sierhek. Het hek..

Warmelo, dienstwoning

Lochemseweg 1
Diepenheim (Gemeente Hof van Twente)
Omschrijving DIENSTWONING. In de meest noordelijke hoek van buitenplaats Het Warmelo aan de Lochemseweg gelegen dienstwoning. Deze uit cir..

Vrijstaand pand met verdieping, gedekt door een omlopend schilddak

Grotestraat 3
Diepenheim (Gemeente Hof van Twente)
Vrijstaand pand met verdieping, gedekt door een omlopend schilddak. Vijf travee├źn brede lijstgevel begrensd door lisenen en horizontaal gel..

Kaart & Routeplanner


Foto's (4)