Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Johanneskerk in Diepenheim

Kerkelijk Gebouw

Grotestraat 1
7478AA Diepenheim (gemeente Hof van Twente)
Overijssel

Bouwjaar: 1679


Beschrijving van Johanneskerk

Ned. Herv. Kerk. Uit 1679 daterende, eenvoudige bakstenen zaalkerk met rechte sluiting; vensters met zandstenen neggen en harnassen. Aan de zuidzijde van de toren een gerfkamer. Inwendig: zeszijdige eikehouten preekstoel (1690) met koperen lezenaar (XVIId) en twee draaibare blakers (1774); gestoelten van het Nijenhuis (XVIIIa), van het huis Diepenheim (XVIId), van Westerflier en Peckedam (beide (XVIII); een ouderlingenbank (XVII) en een regeringsbank met oud schotwerk (XVII A?); eikehouten geldkist in de gerfkamer; twee zilveren avondmaalsbekers. Eenklaviers orgel in 1892 gemaakt door G. van Druten. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 12874
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Johanneskerk in Diepenheim

Toren Johanneskerk

Grotestraat 1
Diepenheim (Gemeente Hof van Twente)
Slanke toren van vier geledingen, gedekt door een ingesnoerde achtzijdige spits. In de westgevel van de eerste geleding een rondboogvormige ..

Warmelo, dienstwoning

Grotestraat 2
Diepenheim (Gemeente Hof van Twente)
Omschrijving DIENSTWONING. In de meest noordelijke hoek van buitenplaats Het Warmelo aan de Grotestraat gelegen dienstwoning. Deze uit ca...

Warmelo, toegangshek

Grotestraat 2
Diepenheim (Gemeente Hof van Twente)
Omschrijving HEK. Aan de Lochemseweg gelegen uit de tweede helft van de 18de eeuw daterende fraai uitgevoerd smeedijzeren sierhek. Het hek..

Warmelo, dienstwoning

Lochemseweg 1
Diepenheim (Gemeente Hof van Twente)
Omschrijving DIENSTWONING. In de meest noordelijke hoek van buitenplaats Het Warmelo aan de Lochemseweg gelegen dienstwoning. Deze uit cir..

Vrijstaand pand met verdieping, gedekt door een omlopend schilddak

Grotestraat 3
Diepenheim (Gemeente Hof van Twente)
Vrijstaand pand met verdieping, gedekt door een omlopend schilddak. Vijf travee├źn brede lijstgevel begrensd door lisenen en horizontaal gel..

Kaart & Routeplanner


Foto's (3)