Meer dan 63.000 rijksmonumenten


O.L.V. van Altijddurende Bijstand in Didam

Kerkelijk Gebouw

Lieve Vrouweplein 13
6942BP Didam (gemeente Montferland)
Gelderland

Bouwjaar: 14e/15e eeuw


Beschrijving van O.L.V. van Altijddurende Bijstand

R.K.KERK (O.L.Vrouwe). Grote,laatgotische kerk met pseudobasilicaal schip (XV B), eenbeukig koor met driezijdige sluiting (XIV B) en mooie, zware toren van drie geledingen met in elk gevelvlak twee getraceerde nissen en steunberen aan de westzijde. De kerk is geheel door kruisribgewelven op pijlers overkluisd. In 1953 werd het gebouw door de Ned. Hervormde Gemeente verkocht aan de R.K. Parochie, waarna een grondige restauratie inzette, die in 1962 gereed kwam. De vier gesneden apostelbeelden uit de vroegere R.K. Kerk, die dateren uit XVd hebben in de gerestaureerde dorpskerk een plaats gekregen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 12870
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van O.L.V. van Altijddurende Bijstand in Didam

Familiegraf Von der Haar

Deken Reuvekamplaan 4
Didam (Gemeente Montferland)
Inleiding Dit bijzonder gaaf bewaarde GRAFMONUMENT van de familie Von der Haar bevindt zich op de aan de noordzijde van de Deken Reuvekampl..

Korenmolen St. Martinus

Molenhoek 9
Didam (Gemeente Montferland)
Korenmolen St. Martinus. Nog in volledig bedrijf zijnde ronde, gemetselde bovenkruier op belt (ca. 1850) met gewitte romp, gerestaureerd 196..

Huis Dijk

Ravenstraat 2
Didam (Gemeente Montferland)
Inleiding Statige T-BOERDERIJ met aangebouwde schuren, genaamd 'Huis Dijk', waarschijnlijk daterend uit de jaren 1870-1885. Het complex is ..

De Luynhorst

Luijnhorststraat 9
Didam (Gemeente Montferland)
Havezathe "De Luynhorst". In 1788 herbouwd met gebruikmaking van 16e eeuws muurwerk. Deels oorspronkelijk interieur. In de gevel gedenksteen..

De Korenbloem

Kloosterstraat 8
Didam (Gemeente Montferland)
Korenmolen "De Korenbloem". Nog in bedrijf zijnde ronde, bakstenen beltmolen, bovenkruier 1860 met gedeeltelijk gewitte romp.

Kaart & Routeplanner


Foto's (29)

Alle 29 foto's weergeven