Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Onderkelderd huis met gepleisterde topgevel in Deventer

Woonhuis

Polstraat 40
7411KC Deventer
Overijssel


Beschrijving van Onderkelderd huis met gepleisterde topgevel

Onderkelderd huis met gepleisterde topgevel. Voordeuromlijsting met consoles en rococo-ornament; gesneden kalf en dito bovenlicht. Empire venster met gesneden middenstijl; geprofileerde natuurstenen dorpel. Getoogd kelderlicht. XVIII. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 12766
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Onderkelderd huis met gepleisterde topgevel in Deventer

Breed pand met gepleisterde rechte gevel, in het midden een klokvormig verhoogd gedeelte, waarin hijsbalk en pakhuisluik

Polstraat 36
Deventer
Breed pand met gepleisterde rechte gevel, in het midden een klokvormig verhoogd gedeelte, waarin hijsbalk en pakhuisluik. De gerestaureerde ..

Onderkelderd pand met gepleisterde gevel, doch de geveltop in schone baksteen

Polstraat 34
Deventer
Een onderkelderd pand met gepleisterde gevel, doch de geveltop in schone baksteen. In hoofdzaak middeleeuws huis, waarvan de voorgevel oorsp..

Zes traveeën breed pand met kroonlijst en bepleistering

Polstraat 30
Deventer
Zes traveeën breed onderkelderd pand voorzien van een 19e eeuwse kroonlijst en bepleistering, 17e eeuw of ouder. Kap vernieuwd, linkerhelft..

Hoekhuis onder kap met wolfschild, dakkapellen in Assenstraat en tuitgevel aan achterkant

Polstraat 55
Deventer
Onderkelderd hoekhuis onder kap met wolfschild en twee dakkapellen in de Assenstraat en eindigend tegen tuitgevel aan de achterzijde. Onderb..

Pand, dat blijkens restanten van ontlastingsbogen op de verdieping en waarschijnlijk uit het begin van de 17e eeuw daterende gevel heeft, die later ge ..

Polstraat 26
Deventer
Pand, dat blijkens restanten van ontlastingsbogen op de verdieping en waarschijnlijk uit het begin van de 17e eeuw daterende gevel heeft, di..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)