Meer dan 63.000 rijksmonumenten

Huis met pilastergevel ter breedte van vier venstervakken en voorzien van middenrisaliet en zijlisenen in Deventer

Polstraat 18
7411KB Deventer
Overijssel

Beschrijving van Huis met pilastergevel ter breedte van vier venstervakken en voorzien van middenrisaliet en zijlisenen

Huis met pilastergevel ter breedte van vier venstervakken en voorzien van middenrisaliet en zijlisenen. Over de beide middenvakken strekt zich een fronton uit. Tussen de benedenvensters en die van de verdieping bevat het baksteenwerk van de muren zware zandstenen festoenen, waarvan er twee beladen zijn met vlakgekapte alliantiewapens. Opschrift in het fries: Anno aeternae sedis fundatae MDCIXIV. Getoogde kelderlichten in natuurstenen omlijsting en met smeedijzeren traliewerk. Inwendig: tuinkamer met rococo-betimmering, schoorsteen en stucplafond; voorkamer met rococo-betimmering en behangsels van grof linnen, fantastische landschappen voorstellend. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)