Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis met in- en uitgezwenkte topgevel voorzien van vijf met geprofileerde natuurstenen platen gedekte pinakels in Deventer

Woonhuis

Papenstraat 83
7411NC Deventer
Overijssel


Beschrijving van Huis met in- en uitgezwenkte topgevel voorzien van vijf met geprofileerde natuurstenen platen gedekte pinakels

Huis met in- en uitgezwenkte topgevel voorzien van vijf met geprofileerde natuurstenen platen gedekte pinakels. Jaartalankers 1616. Bakstenen tandlijsten. Top gepleisterd. Aangepaste winkelpui. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 12737
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis met in- en uitgezwenkte topgevel voorzien van vijf met geprofileerde natuurstenen platen gedekte pinakels in Deventer

Winkel/woonhuis

Papenstraat 86
Deventer
In aanleg mogelijk nog uit eind 16e, begin 17e eeuws daterend, fors uit twee bouwlichamen samengesteld, onderkelderd, aan drie zijden vrijli..

Hoekhuis met forse gepleisterde lijstgevel

Papenstraat 43
Deventer
Hoekhuis met forse gepleisterde lijstgevel. Hoge pui met deur voorzien van bovenlicht, geflankeerd door schuifvensters, evenals die van de e..

Op veel ingrijpender wijze dan de nrs 7/19 verbouwd gedeelte van het kloostercomplex

Klooster 6
Deventer
Een op veel ingrijpender wijze dan de nrs 7/19 verbouwd gedeelte van het Kloostercomplex. In de twee haaks op elkaar gezette vleugels met ge..

Huis met gepleisterde in- en uitgezwenkte topgevel met vijf overhoekse pinakels

Korte Noordenbergstraat 27
Deventer
Huis met gepleisterde in- en uitgezwenkte topgevel met vijf overhoekse pinakels. Hoge pui. XVI-XVII.

Pand dat als achterdeel van het perceel papenstraat 43 tot het kloostercomplex behoort

Klooster 2
Deventer
Pand dat als achterdeel van het perceel Papenstraat 43 tot het Kloostercomplex behoort. De afgeknotte puntgevel heeft ontlastingsbogen en vl..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)