Meer dan 63.000 rijksmonumenten


"Schooneveld": boerderij met dwars woonhuis onder pannen schilddak. De vensters voorzien van strekken, roedenverdeling en met luiken behangen. Tussen huis en stal een rond, met riet gedekt voormalig k .. in Deventer

Boerderij

Oxersteeg 12
7428MC Deventer
Overijssel


Beschrijving van "Schooneveld": boerderij met dwars woonhuis onder pannen schilddak. De vensters voorzien van strekken, roedenverdeling en met luiken behangen. Tussen huis en stal een rond, met riet gedekt voormalig k ..

Boerderij met dwars woonhuis onder pannen schilddak. De vensters voorzien van strekken, roedenverdeling en met luiken behangen. Links een rond, met riet gedekt v.m. karnhuis. Stal onder met pannen gedekt zadeldak. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 12732
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van "Schooneveld": boerderij met dwars woonhuis onder pannen schilddak. De vensters voorzien van strekken, roedenverdeling en met luiken behangen. Tussen huis en stal een rond, met riet gedekt voormalig k .. in Deventer

koetshuis Het Bannink/dienstwoning

Banninkslaan 1
Deventer
Omschrijving Koetshuis/dienstwoning opgetrokken in baksteen over één bouwlaag vanaf een T-vormige plattegrond onder een met Hollandse pan..

landhuis Het Bannink

Banninkslaan 4
Deventer
Omschrijving LANDHUIS opgetrokken in baksteen over twee bouwlagen vanaf een rechthoekige plattegrond onder een met Bouletpannen gedekt afge..

De Kleine Haar

Dortherweg 34
Kring van Dorth (Gemeente Lochem)
Inleiding Ten noordoosten van Gorssel bevindt zich aan de Dortherweg de JEUGDHERBERG, oorspronkelijk woonhuis, 'De kleine Haar'. Het pand i..

Rijsterborgherpark

Stationsweg 3
Colmschate (Gemeente Deventer)
Het plantsoen vanaf het Stationsplein tot aan de Kapjeswelle.

Erve De Achterhoek: boerderijtje onder rieten schilddak met wolfeind aan voorzijde. Twintigruits schuifvenster met luiken behangen en rechts een smal ..

Stationsweg 32
Colmschate (Gemeente Deventer)
Boerderijtje onder rieten schilddak met wolfeind aan voorzijde. Twintigruits schuifvenster met luiken behangen en rechts een smal raam met e..

Kaart & Routeplanner


Foto's (4)