Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Voormalige Sacramentskapel in Deventer

Kerkelijk Gebouw

Nieuwe Markt 33
7411PC Deventer
Overijssel


Beschrijving van Voormalige Sacramentskapel

Restant van de v.m. Sacramentskapel, welke eertijds met het momenteel afgebroken aansloot op de beide westelijke traveeën van de Mariakerk. In zijn huidige vorm een fors hoekpand, gedekt door een zadeldak tussen topgevels. De noordgevel bevat een dichtgemetseld spitsboogvenster en de geveltop een nis met resten van traceerwerk; aan de voet op de hoek een pothuis, XV A. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 12698
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Voormalige Sacramentskapel in Deventer

Woonhuis naast Mariakerk

Nieuwe Markt 34
Deventer
Inleiding WOONHUIS in 1892 in eclectische stijl gebouwd, naar ontwerp van J.D. Gantvoort. In het huis bevinden zich onderdelen van de Sacra..

Voormalige Mariakerk

Nieuwe Markt 35
Deventer
De voormalige Kerk van O.L. Vrouw. Hoog bouwwerk op rechthoekige grondslag, gedekt door zadeldak en gelegen in het westelijk verlengde van d..

Modern pand met mogelijk resten van de Mariakerk

Nieuwe Markt 32
Deventer
Modern pand, van belang door de mogelijke aanwezigheid van resten van muurwerk en fundamenten van de noordbeuk van de Mariakerk.

Tweetal 16e-eeuwse panden in de 18e eeuw samengevoegd onder schilddak en voorzien van gecombineerde kroonlijst met trigliefenconsoles

Nieuwe Markt 30
Deventer
In oorsprong twee XVI PANDEN, overeenkomend met het links aansluitend viertal, XVIII samengevoegd onder schilddak en voorzien van gecombinee..

Onderkelderd huis met geverfde lijstgevel

Nieuwe Markt 29
Deventer
Onderkelderd huis met geverfde lijstgevel. Een geleding in de lijst overeenkomend met de vensterindeling van de topverdieping. Hijsbalk. Mid..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)