Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Tweetal 16e-eeuwse panden in de 18e eeuw samengevoegd onder schilddak en voorzien van gecombineerde kroonlijst met trigliefenconsoles in Deventer

Woonhuis

Nieuwe Markt 30
7411PC Deventer
Overijssel


Beschrijving van Tweetal 16e-eeuwse panden in de 18e eeuw samengevoegd onder schilddak en voorzien van gecombineerde kroonlijst met trigliefenconsoles

In oorsprong twee XVI PANDEN, overeenkomend met het links aansluitend viertal, XVIII samengevoegd onder schilddak en voorzien van gecombineerde kroonlijst met trigliefenconsoles. Vensters met geprofileerde natuurstenen onderdorpels, strekken. Aangepaste pui. XVII-XIX. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 12696
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Tweetal 16e-eeuwse panden in de 18e eeuw samengevoegd onder schilddak en voorzien van gecombineerde kroonlijst met trigliefenconsoles in Deventer

Onderkelderd huis met geverfde lijstgevel

Nieuwe Markt 29
Deventer
Onderkelderd huis met geverfde lijstgevel. Een geleding in de lijst overeenkomend met de vensterindeling van de topverdieping. Hijsbalk. Mid..

Modern pand met mogelijk resten van de Mariakerk

Nieuwe Markt 32
Deventer
Modern pand, van belang door de mogelijke aanwezigheid van resten van muurwerk en fundamenten van de noordbeuk van de Mariakerk.

Huis met geverfde klokgevel, door rollaag en natuurstenen halfronde top afgesloten

Nieuwe Markt 28
Deventer
Onderkelderd huis met geverfde klokgevel, door rollaag en natuurstenen halfronde top afgesloten. Hoge houten pui met toegang tot werkruimte ..

Huis met klokgevel door halfronde geprofileerde natuurstenen lijst aan bovenzijde afgesloten

Nieuwe Markt 26
Deventer
Onderkelderd pand met klokgevel door halfronde geprofileerde natuurstenen lijst aan bovenzijde afgesloten. Hoge pui met doorgetrokken instee..

Voormalige Mariakerk

Nieuwe Markt 35
Deventer
De voormalige Kerk van O.L. Vrouw. Hoog bouwwerk op rechthoekige grondslag, gedekt door zadeldak en gelegen in het westelijk verlengde van d..

Kaart & Routeplanner

Route naar Tweetal 16e-eeuwse panden in de 18e eeuw samengevoegd onder schilddak en voorzien van gecombineerde kroonlijst met trigliefenconsoles in Deventer

Foto's (2)