Meer dan 63.000 rijksmonumenten

Pand met rechte lijstgevel en onderkelderd smaller achterhuis, beide met verdieping en tuitgevels aan de achterzijde in Deventer

Lange Bisschopstraat 15
7411KG Deventer
Overijssel

Beschrijving van Pand met rechte lijstgevel en onderkelderd smaller achterhuis, beide met verdieping en tuitgevels aan de achterzijde

Pand met rechte lijstgevel en onderkelderd smaller achterhuis, beide met verdieping en tuitgevels aan de achterzijde; laag 'tuinhuis' achter aan de westzijde met schilddaken. De kern van het voorhuis heeft moer- en kinderbalken en een kapconstructie met gehakte telmerken, eind 16e eeuw en jonger hijswiel. In de voorgevel vensters met 2 x 2 ruiten; rechte kroonlijst met modillons en een hijsbalk ondersteund door twee consoles, XIXa. Het achterhuis heeft een grenen houtconstructie en zal met de kelder en de achtergevel dateren uit de 17e eeuw. De lage aanbouw heeft een nog ten dele bewaard gebleven betimmering, trap en z.g. philibertspanten in de kap, midden 19e eeuw. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)