Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis met bakstenen trapgevel, waarin veel gebeeldhouwde natuurstenen details in Deventer

Woonhuis

Korte Bisschopstraat 16
7411HK Deventer
Overijssel


Beschrijving van Huis met bakstenen trapgevel, waarin veel gebeeldhouwde natuurstenen details

Huis met bakstenen trapgevel, waarin veel gebeeldhouwde natuurstenen details. Bij een restauratie in 1960 zijn de klauwstukken aangebracht op plaatsen, waar deze kennelijk waren verdwenen en eveneens het driehoekig fronton. Natuurstenen waterlijsten en banden; op de zolderverdiepingen ovale vensteropeningen in gebeeldhouwde cartouches; op de eerste verdieping kruiskozijnen geflankeerd door chutes. Vensters met ontlastingsbogen voorzien van natuurstenen aanzet- en sluitstenen. XVIIb. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 12650
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis met bakstenen trapgevel, waarin veel gebeeldhouwde natuurstenen details in Deventer

Huis met zadeldak tussen tuitgevels

Lange Bisschopstraat 78
Deventer
Huis met zadeldak tussen tuitgevels. Nok evenwijdig aan rooilijn. Twee omlijste dakkapellen. Gootlijst op klosjes. Moderne winkelpui. XVII-X..

Magazijn de Zon

Brink 100
Deventer
Inleiding De GEVEL van "Magazijn de Zon" is in 1905 in Art Nouveau stijl gebouwd naar ontwerp van F.M.J. Caron. Hij was aan het begin van d..

Pand met rijke 1735 gedateerde gevel

Brink 101
Deventer
PAND met rijke 1735 gedateerde gevel, waarvan de oorspronkelijke pui is verloren gegaan. De geverfde gevel heeft in vier traveeën vensters ..

Pand, dat de afrondende linkerhoek vormt van een in het derde kwart van de 19e eeuw als een symmetrisch geheel ontworpen straatwand

Keizerstraat 13
Deventer
Pand, dat de afrondende linkerhoek vormt van een in het derde kwart van de 19e eeuw als een symmetrisch geheel ontworpen straatwand. Gepleis..

Huis met vier traveeën brede lijstgevel

Lange Bisschopstraat 56
Deventer
Huis met vier traveeën brede lijstgevel. Moderne winkelpui. Terugliggend in de pui een gangpoortje van zandsteen, waarvan de korfboog is ge..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)