Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Linkerdeel dubbel pand, met gepleisterde tuitgevels in Deventer

Woonhuis

Klooster 17
7411NH Deventer
Overijssel


Beschrijving van Linkerdeel dubbel pand, met gepleisterde tuitgevels

Linker gedeelte van een dubbel pand, dat in zijn huidige toestand gepleisterde tuitgevels vertoont. Ondanks vernieuwingen die hier storender zijn dan in de nummers 7 t/m 15 kan uit de typische hoge kap en uit restanten van de oorspronkelijke gevel behandeling (kleine blinde velden van vensters, muizetand en hoekaanzetten van de tuit) de (XVI-XVII?) ouderdom van het pand nog duidelijk worden afgelezen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 12642
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Linkerdeel dubbel pand, met gepleisterde tuitgevels in Deventer

Rechter gedeelte van een dubbel pand met gepleisterde tuitgevel

Klooster 19
Deventer
Rechter gedeelte van een dubbel pand met gepleisterde tuitgevel. Is met het buurnummer 17 een karakteristiek onderdeel van het onregelmatig ..

Fors huis met gepleisterde rechte gevel, belangrijk als onderdeel van het kloostercomplex

Klooster 13
Deventer
Fors huis met gepleisterde rechte gevel, belangrijk als onderdeel van het Kloostercomplex. Gootlijst op klosjes. Toegang tot werkruimte, zol..

De Sajetbaal

Klooster 21
Deventer
Pand dat als achterdeel van het perceel Noordenbergstraat 38 deel uitmaakt van het Kloostercomplex. Gepleisterde zijgevel; zadeldak eindigen..

Hoekhuis met gepleisterde rechte gevel, in jaarankers gedateerd 1644

Noordenbergstraat 38
Deventer
Hoekhuis met gepleisterde rechte gevel, in jaarankers gedateerd 1644. Gootlijst op klosjes. Het enigszins in verwaarloosde toestand verkeren..

Pand met een op de omstreeks 1860-1870 gebruikelijke wijze gepleisterde lijstgevel van vijf traveeën met middenrisaliet en zijlisenen

Klooster 10
Deventer
Pand met een op de omstreeks 1860-1870 gebruikelijke wijze gepleisterde lijstgevel van vijf traveeën met middenrisaliet en zijlisenen. Onde..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)