Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis met trapgevel bekroond door driehoekig fronton, in het fries gedateerd Anno 1661 in Deventer

Woonhuis

Graven 17
7411PG Deventer
Overijssel


Beschrijving van Huis met trapgevel bekroond door driehoekig fronton, in het fries gedateerd Anno 1661

Onderkelderd huis met topgevel met grote trappen bekroond door driehoekig fronton, in het fries gedateerd Anno 1661. De treden gedekt met geprofileerde natuurstenen platen. Natuurstenen hoekvullingen; voorts natuurstenen onderdelen als cartouche-vormige omvatting van hijsbalk, vensterkozijn en vensterfronton. Ontlastingsbogen met natuurstenen aanzet- en sluitstukken boven de schuifvensters van de verdieping. Aangepaste pui. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 12549
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis met trapgevel bekroond door driehoekig fronton, in het fries gedateerd Anno 1661 in Deventer

Onderkelderd pand met lijstgevel

Graven 11
Deventer
Onderkelderd pand met lijstgevel. Dakkapel; schuifvensters met strekken en kelderlichten met traliewerk in natuurstenen omlijsting. XVIII B-..

De Blauwe Hand

Graven 16
Deventer
Onderkelderd huis met topgevel met obelisken en voluten op de treden en bekroond door driehoekig fronton, gedateerd 1652. Geprofileerde natu..

Huis met trapgevel uit 1641

Graven 10
Deventer
Onderkelderd HUIS met trapgevel met topmakelaar, gedateerd 1641, de treden gedekt met natuurstenen geprofileerde platen; dito lijsten. Rond ..

Huis met forse klokgevel

Graven 20
Deventer
Onderkelderd pand met forse klokgevel met zandstenen afdekking en dito voluutvormige aanzetstukken. Strekken. De zoldervensters met luiken b..

Onderkelderd huis met forse gepleisterde klokgevel

Graven 26
Deventer
Onderkelderd huis met forse gepleisterde klokgevel. Hijsbalk in de top. Moderne pui. Aan de achterzijde tuitgevel. XVIII-XIX.

Kaart & Routeplanner

Route naar Huis met trapgevel bekroond door driehoekig fronton, in het fries gedateerd Anno 1661 in Deventer

Foto's (1)