De Drie Haringen in Deventer

Brink 55
7411BV Deventer

Beschrijving van De Drie Haringen

Huis genaamd "In de drie haringen", aan voor- en achterzijde gedateerd 1575. Aanzienlijk, aan drie zijden vrijstaand, pand met hoog zadeldak tussen topgevels. De voorgevel boven de begane grond verticaal door pilasters en horizontaal door lijsten in lagen geleed; de top versierd met natuurstenen rolwerk en bekroond door driehoekig fronton met schilddragend leeuwtje. Verder natuursteen verwerkt voor de speklagen en in de ontlastingsbogen. Kruisvensters, evenals de zolderlichten met luiken behangen. Achtergevel eveneens door natuurstenen lijsten horizontaal geleed en de top bekroond door driehoekig fronton. Vensters met kruiskozijnen, met ontlastingsbogen en behangen met luiken. In de zijgevel een groot zolderhijsluik en smalle vensters, behangen met luiken en met natuurstenen middendorpel. Kelder overdekt door twee gemetselde tongewelven. De gelijkstraatse verdieping met insteek. Spiltrap. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)