Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Stappenconvent Grote en Voorster Gasthuis in Deventer

Gebouw

Bagijnenstraat 17
7411PT Deventer
Overijssel

Bouwjaar: 1858


Beschrijving van Stappenconvent Grote en Voorster Gasthuis

Stappenconvent. (Grote en Voorster Gasthuis) Gepleisterd eclectisch gebouw op L-vormige plattegrond, gebouwd in 1858. De beide vleugels hebben een verdieping en met pannen gedekte schilddaken. Hoekrisalieten en, tegen de voorgevel van de vleugel, een drie travee├źn brede middenrisaliet, waarin zich voor een recente verbouwing de ingang bevondt. De vensters van de parterre zijn rechthoekig; de verdieping heeft getoogde vensters, waarvan de omlijstingen rusten op een doorlopende, geprofileerde cordonlijst. De vensters van de vroegere ingangsrisaliet hebben alle hoofdgestellen op consoles. De risaliet bezit bovendien een van een gietijzeren hek voorzien balcon op consoles. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 12415
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Stappenconvent Grote en Voorster Gasthuis in Deventer

St. Josephgsticht (Gildehotel)

Nieuwstraat 41
Deventer
Inleiding Het ZIEKENHUIS van de Zusters van Liefde, het "Sint Josephgesticht", bevindt zich in een deel van de stad waar al van oudsher mee..

Burgerweeshuis

Bagijnenstraat 9
Deventer
Burgerweeshuis. In neo-classicistische stijl opgetrokken, 1859 gedateerd, gepleisterd gebouw, bestaande uit twee in elkaars verlengde gelege..

St. Elisabethsgasthuis

Bagijnenstraat 56
Deventer
Inleiding Het als ZIEKENHUIS gebouwde St. Elisabethsgasthuis (tegenwoordig P.W. Jansen Verpleeghuis) is rond 1880 gebouwd op de hoek van de..

Huis met trapgevel, door muurankers gedateerd 1645

Nieuwstraat 25
Deventer
Huis met trapgevel, door muurankers gedateerd 1645. Top met geprofileerde natuurstenen waterlijsten en dito platen op de treden en bekroond ..

Huis met trapgevel. De vensters der verdiepingen hebben natuurstenen dorpels en ontlastingsbogen. Gerestaureerde pui

Bagijnenstraat 5
Deventer
Huis met trapgevel, bekroond door topmakelaar op kraagsteen; voluten als hoekvullingen in de bovenste treden. De treden afgedekt met natuurs..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)