Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Onderkelderd pand met gepleisterde lijstgevel. Voordeur in portiek in Deventer

Woonhuis

Assenstraat 14
7411JT Deventer
Overijssel

Bouwjaar: 18e-19e eeuw


Beschrijving van Onderkelderd pand met gepleisterde lijstgevel. Voordeur in portiek

Onderkelderd huis met rijke, vier travee├źn brede lijstgevel op hardstenen plint, bekroond door twee traveeen breed fronton. De lijst, boven de buitenste traveeen voorzien van vlieringlichten, vertoont in het midden op het fries een opgestrikt doekfestoen en op de uiteinden consoles behangen met bladfestoenen. Lijst en fronton voorzien van tand- en eierlijsten. Vensters met strekken en met geprofileerde natuurstenen en van een tandlijst voorziene dorpels. Rijke voordeuromlijstingen met frontons rustend op gesneden consoles en voorzien van bladmotieven; gesneden kalven en hoge bovenlichten. De van een tandlijst voorziene plint heeft getoogde kelderlichten tussen de vooruitspringende en met bladfestoenen prijkende muurdammen. Inwendig gang met stucplafonds. XVIII B. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 12404
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Onderkelderd pand met gepleisterde lijstgevel. Voordeur in portiek in Deventer

Onderkelderd pand met gepleisterde lijstgevel. Voordeur in portiek

Assenstraat 12
Deventer
Onderkelderd pand met gepleisterde lijstgevel. Voordeur in portiek XVIII- XIX.

De Wezel

Assenstraat 10
Deventer
Huis genaamd De Wezel. Onderkelderd pand met getrapte topgevel; de top met vlechtingen horizontaal geleed door geprofileerde natuurstenen wa..

Onderkelderd huis met een in de benedenbouw verminkte gepleisterde lijstgevel op plint. Tuitgevel aan achterzijde

Assenstraat 16
Deventer
Onderkelderd huis met een in de benedenbouw verminkte gepleisterde lijstgevel op plint. Tuitgevel aan achterzijde. XVIII-XIX.

Meester Geertshuis. Onderkelderd huis met lijstgevel op plint. Op de verdieping vensters met geprofileerde natuurstenen dorpels. Kelderlicht met trali ..

Assenstraat 20
Deventer
Onderkelderd huis met lijstgevel op plint. Op de verdieping vensters met geprofileerde natuurstenen dorpels. Kelderlicht met traliewerk. XVI..

School naar ontwerp van deventer stadsarchitect

Assenstraat 11
Deventer
Inleiding SCHOOL naar ontwerp van Deventer stadsarchitect W.C. Metzelaar uit 1874, in Eclectische stijl. Decoratie in boogvelden met zonnes..

Kaart & Routeplanner


Foto's (3)