Meer dan 63.000 rijksmonumenten


De Rozijnenkorf. Huis met rijk van beeldhouwwerk voorziene halsgevel. Winkelpui uit 1900. Na een grote brand in 2002 geheel gerenoveerd in Deventer

Woonhuis

Assenstraat 4
7411JT Deventer
Overijssel

Bouwjaar: 1653


Beschrijving van De Rozijnenkorf. Huis met rijk van beeldhouwwerk voorziene halsgevel. Winkelpui uit 1900. Na een grote brand in 2002 geheel gerenoveerd

Huis met rijk van beeldhouwwerk voorziene halsgevel, versierd met twee pilasterstellingen van de ionische orde, bekroond door driehoekig fronton en in de cartouches op de schouderstukken gedateerd 1653. In het fries van de verdieping de spreuk: Deo Fidendum, Mediis Utendum. Hoekvullingen met vrucht en bladmotieven; ovaal vlieringvenster in overdadig gebeeldhouwd cartouche en zoldervenster met segmentvormig fronton. Winkelpui circa 1900. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 12398
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van De Rozijnenkorf. Huis met rijk van beeldhouwwerk voorziene halsgevel. Winkelpui uit 1900. Na een grote brand in 2002 geheel gerenoveerd in Deventer

Onderkelderd huis met gepleisterde lijstgevel. Voordeuromlijsting, rococodeur en bovenlicht. Bijzondere geprofileerde natuurstenen omlijstingen van de ..

Assenstraat 6
Deventer
Onderkelderd huis met gepleisterde lijstgevel. Voordeuromlijsting met rococodeur en met bovenlicht. Fraai geprofileerde natuurstenen omlijst..

Op een hoek gebouwd winkel /woonhuis

Korte Assenstraat 15
Deventer
Inleiding Op een hoek gebouwd WINKEL /WOONHUIS uit 1901, naar ontwerp van J.D. Gantvoort. Het ontwerp is uitgevoerd in rijk gedetailleerde ..

Poortje met geprofileerd kalf, waarop gebeeldhouwde zandstenen vaas staat

Assenstraat 6A
Deventer
Poortje met geprofileerd kalf, waarop gebeeldhouwde zandstenen vaas staat. XVIIIb/c.

Onderkelderd huis met lijstgevel op natuurstenen plint

Assenstraat 8
Deventer
Onderkelderd huis met lijstgevel op natuurstenen plint. De risaliet der beide middentraveeen bekroond door driehoekig fronton met in het tym..

Onderkelderd huis met gepleisterde lijstgevel

Grote Poot 14
Deventer
Onderkelderd huis met gepleisterde lijstgevel. Winkelpui. XIX.

Kaart & Routeplanner


Foto's (13)

Alle 13 foto's weergeven