Meer dan 63.000 rijksmonumenten


De Wan: voormalige pastorie, gebouwd in de vorm van een groot landhuis onder dwars zadeldak met hoekschoorstenen en dakruiter in Deurne

Kasteel Buitenplaats

Kerkstraat 17
5751BG Deurne
Noord Brabant

Bouwjaar: 1852 (gedenksteen)


Beschrijving van De Wan: voormalige pastorie, gebouwd in de vorm van een groot landhuis onder dwars zadeldak met hoekschoorstenen en dakruiter

Groot landhuis, blijkens gedenksteen uit 1852, onder dwars zadeldak met hoekschoorstenen en dakruiter; kroonlijst met tandlijst; ingang met jonische pilasters en kroonlijst; acht- en zesdelige schuiframen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 12371
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van De Wan: voormalige pastorie, gebouwd in de vorm van een groot landhuis onder dwars zadeldak met hoekschoorstenen en dakruiter in Deurne

Sint-Willibrorduskerk (Deurne)

Markt 9
Deurne
R.K. Kerk van St. Willebrordus. Gotische kruisbasiliek met vijf- zijdig gesloten koor en westtoren. Omstreeks 1460 het koor en het transept ..

Kerkhofmuur met poorten

Markt 9
Deurne
Inleiding Aan de noordoostelijke zijde van de Markt staat, gedeeltelijk aan de Markt, gedeeltelijk aan Visser, en gedeeltelijk aan de Kerks..

Gemeentehuis, gebouwd in neo-renaissancestijl

Markt 1
Deurne
Inleiding Aan de zuidelijke zijde van de Markt te Deurne staat het GEMEENTEHUIS, daterend uit 1895-1896 en uitgevoerd in Neo-Renaissancesti..

R.K. klooster met school

Visser 25
Deurne
Inleiding Aan de westelijke zijde van de Visser, in de kom van Deurne, staat het voormalige R.K. KLOOSTER met school van de Franse Fraters,..

Voormalige postkantoor en directeurswoning

Markt 2
Deurne
Inleiding Het naast het gemeentehuis, aan de zuidelijke zijde van de Markt gelegen voormalige POSTKANTOOR met DIRECTEURSWONING, met element..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)