Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Protestantse Kerk in Deurne

Kerkelijk Gebouw

Helmondseweg 5
5751GA Deurne
Noord Brabant

Bouwjaar: 1815


Beschrijving van Protestantse Kerk

Ned. Herv. Kerk. Gebouwd in 1815 na overdracht van de oude kerk. Zaalgebouw met driezijdige sluitingen, dakruiter, lichte steunberen met uitgemetselde lagen waardoor een geblokt effect ontstaat. Leiendak. Eiken kansel met gegoten lezenaar uit de 18e eeuw; eiken herenbank grotendeels samengesteld uit oude fragmenten, waaronder een aantal gesneden panelen (XIX A) en als bekroning het wapen De Smeth, vastgehouden door twee kinderfiguurtjes, 18e eeuw. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 12369
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Protestantse Kerk in Deurne

Voormalige drogisterij met woonhuis

Stationsstraat 6
Deurne
Inleiding Dit WINKEL-WOONHUIS, gebouw voor C. Peereboom, dateert uit 1910 en is gebouwd onder architectuur van J. Rooijakkers. De stijl ver..

Voormalige postkantoor en directeurswoning

Markt 2
Deurne
Inleiding Het naast het gemeentehuis, aan de zuidelijke zijde van de Markt gelegen voormalige POSTKANTOOR met DIRECTEURSWONING, met element..

Gemeentehuis, gebouwd in neo-renaissancestijl

Markt 1
Deurne
Inleiding Aan de zuidelijke zijde van de Markt te Deurne staat het GEMEENTEHUIS, daterend uit 1895-1896 en uitgevoerd in Neo-Renaissancesti..

Sint-Willibrorduskerk (Deurne)

Markt 9
Deurne
R.K. Kerk van St. Willebrordus. Gotische kruisbasiliek met vijf- zijdig gesloten koor en westtoren. Omstreeks 1460 het koor en het transept ..

Kerkhofmuur met poorten

Markt 9
Deurne
Inleiding Aan de noordoostelijke zijde van de Markt staat, gedeeltelijk aan de Markt, gedeeltelijk aan Visser, en gedeeltelijk aan de Kerks..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)