Meer dan 63.000 rijksmonumenten

Boerderij met woonhuis onder pannen schilddak, schuur onder afgewolfd rieten zadeldak en bijschuur in Delfzijl

Ossenweg 31
9931TA Delfzijl
Groningen

Bouwjaar: 1850-1900 (uitbr. schuur) 1875-1900 (woonhuis) 1900 1850-1900 (uitbr. schuur) 1875-1900 (woonhuis)

Beschrijving van Boerderij met woonhuis onder pannen schilddak, schuur onder afgewolfd rieten zadeldak en bijschuur

Boerenhoeve. Op de Biessumse wierde gelegen forse boerenhoeve, bestaande uit een zware, met riet gedekte schuur, onder zadeldak, aan beide einden afgewolfd en met een uilebord. De schuur is aan de N.O.zijde in de tweede helft van de 19e eeuw verlengd. Aan die kant de hoofdingang, gericht naar de osseweg en een haaks aangebouwde kleinere bijschuur van hetzelfde type. Aan de andere -Z.W. - zijde van de schuur aangebouwd een verdiepingloos woonhuis XIXd, baksteen met omlopend pannen-schilddak, waarop hoekschoorstenen. In de regelmatig behandelde brede gevel, gericht op het hart van de wierde, een voordeur met omlijsting en bovenlicht. Zesruits schuifvensters. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)