Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Kaakbrug in Delft

Weg En Waterwerk

Markt 1
2611GP Delft
Zuid Holland

Bouwjaar: 18e eeuw


Beschrijving van Kaakbrug

Over de Voldersgracht bij de Markt. Gemetselde boogbrug (XVIII) een geheel met de oostelijke van deze gelegen Warmoesbrug. IJzeren balusterleuningen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 12291
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Kaakbrug in Delft

Groot winkel-woonhuis verwant aan de Art Nouveau

Cameretten 1
Delft
Inleiding Groot WINKEL-WOONHUIS uit 1899 naar vroeg ontwerp van architect G. Versteeg in stijl verwant aan de Art Nouveau. De sectieltegelt..

Pand van parterre en twee verdiepingen onder schilddak

Markt 3
Delft
Pand (XVII?) van parterre en twee verdiepingen onder schilddak. De voorzijde en het rechterdeel zijn uit 1889; de linker achterzijde heeft e..

De Maen

Markt 4
Delft
Gaaf bewaard koopmanswoonhuis van een tabakshandelaar (XVIIIc) op de hoek tegenover het stadhuis. Pand van parterre, verdieping en zolderver..

De Kaerskorf

Markt 2
Delft
Gepleisterd hoekpand ter breedte van twee vensterassen, parterre met twee verdiepingen, zadeldak tussen puntgevels, (in oorsprong XVI). Tege..

Pand met aan de marktzijde een gedeelte onder dwars schilddak en met eenvoudige lijstgevel en aan de zijde van de Wijnhaven een gedeelte onder schildd ..

Markt 5
Delft
Pand (XVIII?) met aan de Marktzijde een gedeelte onder dwars schilddak en met eenvoudige lijstgevel (XVIIIB) en aan de zijde van de Wijnhave..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)