Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Sint Jorisbrug in Delft

Weg En Waterwerk

Noordeinde 1
2611KE Delft
Zuid Holland

Bouwjaar: mogelijk 18e eeuw


Beschrijving van Sint Jorisbrug

Over de Kolk, bij het Noordeinde. Genoemd naar de naburige v.m. St. Joriskapel. Gemetselde boogbrug met ijzeren balusterleuningen. (XVIII?). (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 12290
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Sint Jorisbrug in Delft

Hoekpand Dirk Langestraat. Geheel gepleisterd pand met aan de achterzijde twee puntgevels en voor een dwars schilddak

Noordeinde 1
Delft
Hoekpand Dirk Langestraat. Geheel gepleisterd pand met aan de achterzijde twee puntgevels en voor een dwars schilddak. Lijstgevel van 19e ee..

Pand met brede, gepleisterde trapgevel afgeknot en met een lijst afgedekt

Noordeinde 3
Delft
Pand met brede, gepleisterde trapgevel (XVIIA), afgeknot en met een lijst afgedekt XIXA. Van de trapgevel twee trappen met afdekplaten bewaa..

Pand, waarvan de voorgevel is afgedekt door een houten kroonlijst. Eenvoudige deuromlijsting met onder het hoofdgestel gesneden palmetconsoles

Oude Delft 257
Delft
17e eeuws pand, waarvan de voorgevel is afgedekt door een houten kroonlijst. Eenvoudige deuromlijsting met onder het hoofdgestel gesneden pa..

Patriciershuis ter breedte van drie assen

Noordeinde 5
Delft
Patriciershuis (XVIIIc) ter breedte van drie assen. Begane-grond met twee verdiepingen. Het gerende pand heeft een eenvoudige lijstgevel met..

Pand, waarvan de trapgevel van zijn top is beroofd en afgedekt door een kroonlijst. Boven de vensters van de eerste verdieping geblokte ontlastingsbog ..

Oude Delft 255
Delft
Pand, waarvan de 17e eeuwse trapgevel in de 19e eeuw van zijn top is beroofd en afgedekt door een kroonlijst. Boven de vensters van de eerst..

Kaart & Routeplanner


Foto's (4)