Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand voorzien van hoge trapgevel met natuurstenen banden, geblokte ontlastingsbogen en in de top een blind oeil-de-boeuf in natuurstenen omlijsting. Gerestaureerde pui en roedenverdeling in stijl 18e .. in Delft

Woonhuis

Verwersdijk 164
2611NM Delft
Zuid Holland

Bouwjaar: tweede helft 17e eeuw


Beschrijving van Pand voorzien van hoge trapgevel met natuurstenen banden, geblokte ontlastingsbogen en in de top een blind oeil-de-boeuf in natuurstenen omlijsting. Gerestaureerde pui en roedenverdeling in stijl 18e ..

Hoge trapgevel (XVIIB) met natuurstenen banden, geblokte ontlastingsbogen en in de top een blind oeil-de-boeuf in natuurstenen omlijsting. Gerestaureerde pui en roedenverdeling in stijl XVIII. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 12187
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand voorzien van hoge trapgevel met natuurstenen banden, geblokte ontlastingsbogen en in de top een blind oeil-de-boeuf in natuurstenen omlijsting. Gerestaureerde pui en roedenverdeling in stijl 18e .. in Delft

Pand met eenvoudig, gesausd lijstgeveltje. Hoog schilddak

Verwersdijk 85
Delft
Pand met eenvoudig, gesausd lijstgeveltje ca. 1800. Roedenverdeling met negenruitsramen. Hoog schilddak.

Pand van parterre en verdieping met hoog schilddak

Verwersdijk 87
Delft
Pand van parterre en verdieping met hoog schilddak. Eenvoudige lijstgevel met in de kroonlijst (XVIIIB) verdiepte velden.

Eenvoudige, gave lijstgevel van parterre en verdieping

Verwersdijk 97
Delft
Eenvoudige, gave lijstgevel van parterre en verdieping. Hoog schilddak. De pui heeft 15-ruitsschuiframen, boven zesruitsschuiframen. XIXa.

Pand met puntgeveltje waarin oude onderpui, geprofileerde puibalk en oude kozijnen

Verwersdijk 99
Delft
Pand met puntgeveltje (XVIII), waarin oude onderpui, geprofileerde puibalk en oude kozijnen.

Musquetierbrug

Molenstraat 1
Delft
Over het water van de Verwersdijk bij de Molenstraat. Gemetselde boogbrug met ijzeren balusterleuningen, blijkens sluitsteen uit 1654. Verla..

Kaart & Routeplanner


Foto's (3)