Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij, schuur, boogbrug en hek in Delft

Boerderij

Schieweg 156
2627AR Delft
Zuid Holland

Bouwjaar: 17e eeuw 1600 17e eeuw


Beschrijving van Boerderij, schuur, boogbrug en hek

BOERDERIJCOMPLEX bestaande uit boerderij, schuur, boogbrug en hek. In aanleg 17e eeuwse, met riet gedekte boerderij met uitgebouwde, onderkelderde opkamer, door wolfdaken afgeknotte puntgevels, bovenvensters met kruiskozijnen en luikjes en met boven de meeste kozijnen ontlastingsbogen in rose-rode baksteen, die in kleur contrasteert met het overheersend rose-geel van de normale lagen baksteen.Links van de oprit schuur, XVIII of vroeg XIX, in gele baksteen met omlopend schilddak gedekt met rode pannen, met opzij van voren open afhang. In de oprit gave gemetselde boogbrug, XIX, met ijzeren hek met spijlen en krullen, eveneens XIX. Boerderijcomplex van architectuurhistorische betekenis. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 12169
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij, schuur, boogbrug en hek in Delft

Mooibosch/Hoof -Bosch

Schieweg 146
Delft
Boerderij Mooibosch. Woongedeelte, mogelijk 18e eeuws met hoog schilddak. Onderkelderd. Bovenvensters met halve kruiskozijnen en luikjes. IJ..

Boerderijcomplex Veelust

Schieweg 168
Delft
Inleiding De BOERDERIJ 'Veelust' aan de Schieweg 168 is rond 1890 gebouwd. De boerderij is van het type dwarshuisboerderij en maakt deel ui..

Boerderijcomplex Veelust, toegangshek

Schieweg 168
Delft
Inleiding Het TOEGANGSHEK behoort tot het boerderijcomplex 'Veelust'. Het hekwerk is geplaatst aan het einde van de negentiende eeuw, ten t..

Boerderijcomplex Veelust, veeschuur

Schieweg 168
Delft
Inleiding VEESCHUUR, onderdeel van het boerderijcomplex 'Veelust' aan de Schieweg te Delft. De schuur staat voor op het erf, aan de zuidzi..

Boerderijcomplex Veelust, hooischuur

Schieweg 168
Delft
Inleiding HOOISCHUUR, onderdeel van het boerderijcomplex 'Veelust' aan de Schieweg te Delft. De schuur staat op het erf links van de boerd..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)