Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met verdieping onder schilddak in Delft

Woonhuis

Rietveld 50
2611LM Delft
Zuid Holland

Bouwjaar: Vermoedelijk 18e eeuw


Beschrijving van Pand met verdieping onder schilddak

Vermoedelijk 18e eeuws PAND met verdieping onder schilddak. Lijstgevel, gepleisterd, met blokgroeven; waarin T-vensters in geprofileerde omlijstingen; geprofileerde puibalk; ter weerszijden van de toegangsdeur brede T-vormige schuifvensters, sierankers. Wolfeind aan achterzijde; in top een negenruitsschuifvenster. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 12164
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met verdieping onder schilddak in Delft

Hoekpand met verdieping, onder zadeldak, aan achterzijde een schilddak met ingezwenkte topgevel. Beneden vensters met roedenverdeling in geprofileerde ..

Pluympot 2
Delft
18e eeuws hoekpand met verdieping, onder zadeldak, aan achterzijde een schilddak met ingezwenkte topgevel. Beneden vensters met roedenverdel..

Pand met verdieping onder schilddak. Lijstgevel waarin boven twee T-vensters. Deur met gietijzeren roostervulling en medaillon

Pluympot 2
Delft
18e eeuws pand met verdieping onder schilddak. Lijstgevel waarin boven twee T-vensters. Deur met gietijzeren roostervulling en medaillon.

Hoekpand met verdieping onder schilddak. Gepleisterde voorgevel in de 19e eeuw vervangen met blokgroeven

Rietveld 8
Delft
18e eeuws hoekpand met verdieping onder schilddak. Gepleisterde voorgevel in de 19e eeuw vervangen met blokgroeven, schuifvensters met roede..

Pand met verdieping onder dwarsgeplaatst zadeldak

Rietveld 6
Delft
Vermoedelijk 18e eeuws pand met verdieping onder dwarsgeplaatst zadeldak; vlechtingen in top van rechterzijgevel. Lijstgevel, met gepleister..

Drapeniersbrug

Drapeniersbrug over Rietveld bij Vrouwjuttenland
Delft
Over het water van het Rietveld, bij het Vrouw Juttenland. Gemetselde boogbrug (XVIII?) met lantaarn. Balusterleuningen.

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)