Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hoekpand met verdieping onder schilddak. Gepleisterde voorgevel in de 19e eeuw vervangen met blokgroeven in Delft

Woonhuis

Rietveld 8
2611LL Delft
Zuid Holland

Bouwjaar: 18e eeuw


Beschrijving van Hoekpand met verdieping onder schilddak. Gepleisterde voorgevel in de 19e eeuw vervangen met blokgroeven

18e eeuws hoekpand met verdieping onder schilddak. Gepleisterde voorgevel in de 19e eeuw vervangen met blokgroeven, schuifvensters met roedenverdeling in geprofileerde omlijsting; goot op klossen. Zijgevel waarin lichtopeningen met luiken op verdieping; staafankers. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 12161
Laatste wijziging: 2014-10-02 18:33:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hoekpand met verdieping onder schilddak. Gepleisterde voorgevel in de 19e eeuw vervangen met blokgroeven in Delft

Pand met verdieping onder dwarsgeplaatst zadeldak

Rietveld 6
Delft
Vermoedelijk 18e eeuws pand met verdieping onder dwarsgeplaatst zadeldak; vlechtingen in top van rechterzijgevel. Lijstgevel, met gepleister..

Hoekpand met verdieping, onder zadeldak, aan achterzijde een schilddak met ingezwenkte topgevel. Beneden vensters met roedenverdeling in geprofileerde ..

Pluympot 2
Delft
18e eeuws hoekpand met verdieping, onder zadeldak, aan achterzijde een schilddak met ingezwenkte topgevel. Beneden vensters met roedenverdel..

Pand met verdieping onder schilddak. Lijstgevel waarin boven twee T-vensters. Deur met gietijzeren roostervulling en medaillon

Pluympot 2
Delft
18e eeuws pand met verdieping onder schilddak. Lijstgevel waarin boven twee T-vensters. Deur met gietijzeren roostervulling en medaillon.

Pand met verdieping onder schilddak

Rietveld 50
Delft
Vermoedelijk 18e eeuws PAND met verdieping onder schilddak. Lijstgevel, gepleisterd, met blokgroeven; waarin T-vensters in geprofileerde oml..

Drapeniersbrug

Drapeniersbrug over Rietveld bij Vrouwjuttenland
Delft
Over het water van het Rietveld, bij het Vrouw Juttenland. Gemetselde boogbrug (XVIII?) met lantaarn. Balusterleuningen.

Kaart & Routeplanner