Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Gebouw van parterre en verdieping met hoog, dwars schilddak, waarin twee dakkapellen met frontons. Eenvoudige lijstgevel van vier vensterassen met zes- en vierruitsschuiframen. Rechts een getoogd poor .. in Delft

Woonhuis

Papenstraat 20
2611JC Delft
Zuid Holland

Bouwjaar: 18e eeuw 1700 18e eeuw


Beschrijving van Gebouw van parterre en verdieping met hoog, dwars schilddak, waarin twee dakkapellen met frontons. Eenvoudige lijstgevel van vier vensterassen met zes- en vierruitsschuiframen. Rechts een getoogd poor ..

Gebouw van parterre en verdieping met hoog, dwars schilddak, waarin twee dakkapellen met frontons. Eenvoudige lijstgevel van vier vensterassen (XVIII?). Zes- en vierruitsschuiframen. Rechts een getoogd poortje met geblokte omlijsting. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 12154
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Gebouw van parterre en verdieping met hoog, dwars schilddak, waarin twee dakkapellen met frontons. Eenvoudige lijstgevel van vier vensterassen met zes- en vierruitsschuiframen. Rechts een getoogd poor .. in Delft

Huyse van St.-Christoffel, voormalig Gasthuis

Papenstraat 20
Delft
V.m. Gasthuis ca. 1860. Neo-klassicistische, onvoltooide gevel met zijrisaliet. Corintische pilasterordonnantie. Hierachter restanten van de..

Pand met eenvoudige lijstgevel met in de vensters negen- en twaalfruitsschuiframen

Papenstraat 7
Delft
Pand, met eenvoudige lijstgevel (XVIIIb). Geprofileerde vensterdorpels, hardstenen, zwartgeverfde plint en deuromlijsting met gebogen afdekk..

Voormalig postkantoor. Statige, acht traveeën brede lijstgevel

Hippolytusbuurt 14
Delft
Postkantoor. Statige, acht traveeën brede lijstgevel (XIXb). Links een hardstenen Empiredeuromlijsting met hoofdgestel. Schuiframen uit de ..

Pand onder schilddak en met lage bovenverdieping. Gepleisterde lijstgevel

Hippolytusbuurt 20
Delft
Pand onder schilddak en met lage bovenverdieping. Gepleisterde lijstgevel (XIXb), waarin geprofileerde vensteromlijstingen.

Pand met eenvoudige, gepleisterde lijstgevel

Hippolytusbuurt 22
Delft
Pand met eenvoudige, gepleisterde lijstgevel (XIXb).

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)