Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand op de hoek van de Baljuwsteeg, parterre met verdieping en twee evenwijdige dwarse schilddaken, zes vensterassen in Delft

Gebouw

Oude Delft 180
2611HH Delft
Zuid Holland

Bouwjaar: late middeleeuwen


Beschrijving van Pand op de hoek van de Baljuwsteeg, parterre met verdieping en twee evenwijdige dwarse schilddaken, zes vensterassen

Laat-middeleeuws pand op de hoek van de Baljuwsteeg. Parterre met verdieping en twee evenwijdige dwarse schilddaken. Zes vensterassen. De rechter hoek heeft een versiering met blokken in Gobertangersteen. In de linkerzijgevel ankers (XVI). Eenvoudige gevel (XVIII) onder rechte lijst. Geprofileerde vensterdorpels. Deuromlijsting door pilasters en hoofdgestel. Stoep met hardstenen stoeppalen en hekken. In de rechterzijgevel een uitgebouwd rookkanaal. Aan de achterzijde een IJsselstenen lijstgevel met middenrisaliet (XIX A). (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 12116
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand op de hoek van de Baljuwsteeg, parterre met verdieping en twee evenwijdige dwarse schilddaken, zes vensterassen in Delft

Hoekpand Baljuwsteeg. Schilddak en lijstgevel met Lod. XIV- consoles, in de lijst doorstotende bovenvensters, geprofileerde raamdorpels en deur met pi ..

Oude Delft 178
Delft
Hoekpand Baljuwsteeg. Schilddak en lijstgevel XVIIIb met Lod. XIV- consoles, in de lijst doorstotende bovenvensters, geprofileerde raamdorpe..

Pand van twee vensterassen en twee verdiepingen onder schilddak

Oude Delft 176
Delft
Pand van twee vensterassen en twee verdiepingen onder schilddak. Eenvoudige, gepleisterde lijstgevel met geprofileerde vensteromlijstingen e..

Pand van twee vensterassen, parterre, verdieping en zolderverdieping, schilddak

Oude Delft 184
Delft
Pand van twee vensterassen, parterre, verdieping en zolderverdieping, schilddak. In oorsprong XVI. De eenvoudige, gepleisterde gevel onder r..

Pand onder dwars zadeldak, parterre met twee verdiepingen, vier vensterassen. Strakke, sobere lijstgevel. Stoep met vroeg 19e-eeuwse stoephek

Oude Delft 174
Delft
Pand onder dwars zadeldak, parterre met twee verdiepingen, vier vensterassen. Strakke, sobere lijstgevel (midden XIX). Stoep met vroeg 19e e..

Pandje onder dwars schilddak

Oude Delft 186
Delft
Pandje (XVII?) onder dwars schilddak. Gepleisterde gevel onder rechte lijst en met goede onderpui.

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)