Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Twee panden, elk van parterre en verdieping met hoog schilddak; samengetrokken achter een gepleisterde gevel met kroonlijst in Delft

Woonhuis

Oude Delft 132
2611CG Delft
Zuid Holland

Bouwjaar: mogelijk 17e eeuw (bouw) 18e eeuw (samengetrokken)


Beschrijving van Twee panden, elk van parterre en verdieping met hoog schilddak; samengetrokken achter een gepleisterde gevel met kroonlijst

Twee panden (XVII?), elk van parterre en verdieping met hoog schilddak; samengetrokken XVIII achter een gepleisterde gevel met kroonlijst. Deuromlijsting met pilasters, bovenlicht en hoofdgestel. Mooi smeedijzeren stoephek, Lod. XIV. Hardstenen plint; links en rechts stoeppalen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 12096
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Twee panden, elk van parterre en verdieping met hoog schilddak; samengetrokken achter een gepleisterde gevel met kroonlijst in Delft

Pand ter breedte van twee vensterassen

Oude Delft 130
Delft
Pand ter breedte van twee vensterassen; parterre met twee verdiepingen. Dwars schilddak. De later beklampte gevel heeft nog een eenvoudige h..

Poort

Oude Delft 130
Delft
Poortje met natuurstenen gotische profilering.

Herenhuis met bijbehorende stoep en stoeppalen

Oude Delft 134
Delft
Inleiding In 1885 gebouwd WOONHUIS van het type herenhuis, met bijbehorende stoep en stoeppalen. Het met de voorgevel op de gracht gerichte..

Sober, monumentaal pand ter breedte van vijf vensterassen

Oude Delft 128
Delft
Sober, monumentaal pand ter breedte van vijf vensterassen. Vermoedelijk XVII. Parterre en twee verdiepingen met dwars schilddak. Lijstgevel ..

Twee panden, elk van parterre en twee verdiepingen; samengetrokken achter een lijstgevel en onder een dwars schilddak tot een huis van vijf vensterass ..

Oude Delft 136
Delft
Twee panden (XVIII?), elk van parterre en twee verdiepingen; samengetrokken ca. 1800 achter een lijstgevel en onder een dwars schilddak tot ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (5)