Meer dan 63.000 rijksmonumenten

. Monumentaal pand van parterre en verdieping; latere lijst met vensters tussen de consoles. Breedte van zeven vensterassen. Hoog schilddak in Delft

Oude Delft 38
2611CD Delft

Bouwjaar: 1614 (jaartal) eerste helft 19e eeuw (lijst)

Beschrijving van . Monumentaal pand van parterre en verdieping; latere lijst met vensters tussen de consoles. Breedte van zeven vensterassen. Hoog schilddak

Hoekpand Nickersteeg. Monumentaal pand van parterre en verdieping; latere lijst (XIXA) met vensters tussen de consoles. Breedte van zeven vensterassen. Hoog schilddak. De gevel, gedateerd onder stenen met leeuwenmaskers links en rechts 1614, heeft boven de vensters ontlastingsbogen met versierde radiale blokken en maskers. Geprofileerde, natuurstenen lijsten boven de begane-grond en tussen de verdiepingsvensters. Eenvoudige houten deuromlijsting van pilasters en hoofdgestel. Fraaie sierankers. Rijk gesneden Lod. XVI-deur. Stoep met balusterhek (XVIII) en stoephekken met stoeppalen. Inwendig stucgang, Lod. XVI en gesneden trap, Lod. XIV. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)