Meer dan 63.000 rijksmonumenten


. Monumentaal pand van parterre en verdieping; latere lijst met vensters tussen de consoles. Breedte van zeven vensterassen. Hoog schilddak in Delft

Woonhuis

Oude Delft 38
2611CD Delft
Zuid Holland

Bouwjaar: 1614 (jaartal) eerste helft 19e eeuw (lijst)


Beschrijving van . Monumentaal pand van parterre en verdieping; latere lijst met vensters tussen de consoles. Breedte van zeven vensterassen. Hoog schilddak

Hoekpand Nickersteeg. Monumentaal pand van parterre en verdieping; latere lijst (XIXA) met vensters tussen de consoles. Breedte van zeven vensterassen. Hoog schilddak. De gevel, gedateerd onder stenen met leeuwenmaskers links en rechts 1614, heeft boven de vensters ontlastingsbogen met versierde radiale blokken en maskers. Geprofileerde, natuurstenen lijsten boven de begane-grond en tussen de verdiepingsvensters. Eenvoudige houten deuromlijsting van pilasters en hoofdgestel. Fraaie sierankers. Rijk gesneden Lod. XVI-deur. Stoep met balusterhek (XVIII) en stoephekken met stoeppalen. Inwendig stucgang, Lod. XVI en gesneden trap, Lod. XIV. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 12067
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van . Monumentaal pand van parterre en verdieping; latere lijst met vensters tussen de consoles. Breedte van zeven vensterassen. Hoog schilddak in Delft

Sint Jansbrug

Nickersteeg 1
Delft
Over de Oude Delft bij de Nickersteeg. Trapjesbrug met gemetselde boog, blijken sluitsteen uit 1773, sterk gerestaureerd.

Patriciershuis ter breedte van vijf vensterassen; parterre en verdieping met hoog schilddak, waarin dakkapellen met geprofileerde gebogen afdekkingen

Oude Delft 36
Delft
Hoekpand Nickersteeg. Patriciershuis ter breedte van vijf vensterassen; parterre en verdieping met hoog schilddak, waarin dakkapellen met ge..

Zeer langgerekt gebouw van parterre en verdieping evenwijdig aan de gracht, waarachter oudere panden. Lijstgevel ter breedte 21 vensterassen met pleis ..

Oude Delft 89
Delft
Zeer langgerekt gebouw van parterre en verdieping evenwijdig aan de gracht (midden XIX), waarachter oudere panden. Lijstgevel ter breedte va..

Pand ter breedte van drie vensterassen, begane-grond met twee verdiepingen

Oude Delft 46
Delft
Pand ter breedte van drie vensterassen, begane-grond met twee verdiepingen. Eenvoudige gevel onder rechte lijst (XIXa). Deuromlijsting met h..

Pand met lijstgevel met in de kroonlijst triglyphen en metopen

Oude Delft 83
Delft
Pand (XIXa) met lijstgevel met in de kroonlijst triglyphen en metopen.

Kaart & Routeplanner


Foto's (14)

Alle 14 foto's weergeven