Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand, met gepleisterde gevel onder rechte lijst, geprofileerde vensteromlijstingen en deuromlijsting met eenvoudige pilasters en hoofdgestel. Hardstenen plint in Delft

Woonhuis

Oude Delft 28
2611CC Delft
Zuid Holland

Bouwjaar: 17e eeuw 1600 17e eeuw


Beschrijving van Pand, met gepleisterde gevel onder rechte lijst, geprofileerde vensteromlijstingen en deuromlijsting met eenvoudige pilasters en hoofdgestel. Hardstenen plint

Pand, in oorsprong XVII, met gepleisterde gevel onder rechte lijst, geprofileerde vensteromlijstingen en deuromlijsting met eenvoudige pilasters en hoofdgestel. Hardstenen plint. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 12064
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand, met gepleisterde gevel onder rechte lijst, geprofileerde vensteromlijstingen en deuromlijsting met eenvoudige pilasters en hoofdgestel. Hardstenen plint in Delft

Pand, gepleisterde gevel met overblijfselen van trapgevel, afgedekt met rechte lijst. Gave pui

Oude Delft 30
Delft
Pand, in oorsprong XVII, gepleisterde gevel met overblijfselen van trapgevel, afgedekt met rechte lijst. Gave pui uit XIX A.

Pand onder zadeldak en met lijstgevel

Oude Delft 26
Delft
Pand onder zadeldak en met lijstgevel (XVIIIb). Deuromlijsting met verdiepte pilasters, gesneden kalf en bovenlicht. Kroonlijst met verdiept..

Pand met gevel, van lage bovenverdieping en rechte lijst voorzien. Deuromlijsting met verdiepte pilasters en gesneden Lod. XIV- consoles. Stoep met ha ..

Oude Delft 24
Delft
Pand (XVIII) met gevel, in XIXA van lage bovenverdieping en rechte lijst voorzien. Deuromlijsting met verdiepte pilasters en gesneden Lod. X..

Herenhuis in een Eclectische overgangsstijl met invloeden van de in de bouwtijd in de mode gerakende Art Nouveau

Oude Delft 22
Delft
Inleiding In 1899 naar een ontwerp van de architect G. Versteeg gebouwd WOONHUIS van het type herenhuis. Het huis staat op de plaats waar v..

Patriciershuis ter breedte van vijf vensterassen; parterre en verdieping met hoog schilddak, waarin dakkapellen met geprofileerde gebogen afdekkingen

Oude Delft 36
Delft
Hoekpand Nickersteeg. Patriciershuis ter breedte van vijf vensterassen; parterre en verdieping met hoog schilddak, waarin dakkapellen met ge..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)