Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand onder zadeldak en met lijstgevel in Delft

Woonhuis

Oude Delft 26
2611CC Delft
Zuid Holland

Bouwjaar: tweede kwart 18e eeuw 1725 tweede kwart 18e eeuw


Beschrijving van Pand onder zadeldak en met lijstgevel

Pand onder zadeldak en met lijstgevel (XVIIIb). Deuromlijsting met verdiepte pilasters, gesneden kalf en bovenlicht. Kroonlijst met verdiepte velden en zware, gesneden Lod. XIV consoles. Stoep met eenvoudige, smeedijzeren hek. Rechts van het pand een getoogd poortje. Achterhuis XVIII. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 12063
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand onder zadeldak en met lijstgevel in Delft

Pand, met gepleisterde gevel onder rechte lijst, geprofileerde vensteromlijstingen en deuromlijsting met eenvoudige pilasters en hoofdgestel. Hardsten ..

Oude Delft 28
Delft
Pand, in oorsprong XVII, met gepleisterde gevel onder rechte lijst, geprofileerde vensteromlijstingen en deuromlijsting met eenvoudige pilas..

Pand met gevel, van lage bovenverdieping en rechte lijst voorzien. Deuromlijsting met verdiepte pilasters en gesneden Lod. XIV- consoles. Stoep met ha ..

Oude Delft 24
Delft
Pand (XVIII) met gevel, in XIXA van lage bovenverdieping en rechte lijst voorzien. Deuromlijsting met verdiepte pilasters en gesneden Lod. X..

Pand, gepleisterde gevel met overblijfselen van trapgevel, afgedekt met rechte lijst. Gave pui

Oude Delft 30
Delft
Pand, in oorsprong XVII, gepleisterde gevel met overblijfselen van trapgevel, afgedekt met rechte lijst. Gave pui uit XIX A.

Herenhuis in een Eclectische overgangsstijl met invloeden van de in de bouwtijd in de mode gerakende Art Nouveau

Oude Delft 22
Delft
Inleiding In 1899 naar een ontwerp van de architect G. Versteeg gebouwd WOONHUIS van het type herenhuis. Het huis staat op de plaats waar v..

Portugal

Oude Delft 75
Delft
Pand met brede lijstgevel, ca. 1800, ter breedte van zes vensterassen. Lage bovenverdieping. Authentieke gesneden deur met in de omlijsting ..

Kaart & Routeplanner