Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met gevel, van lage bovenverdieping en rechte lijst voorzien. Deuromlijsting met verdiepte pilasters en gesneden Lod. XIV- consoles. Stoep met hardstenen palen en hek in Delft

Woonhuis

Oude Delft 24
2611CC Delft
Zuid Holland

Bouwjaar: 18e/19e eeuw


Beschrijving van Pand met gevel, van lage bovenverdieping en rechte lijst voorzien. Deuromlijsting met verdiepte pilasters en gesneden Lod. XIV- consoles. Stoep met hardstenen palen en hek

Pand (XVIII) met gevel, in XIXA van lage bovenverdieping en rechte lijst voorzien. Deuromlijsting met verdiepte pilasters en gesneden Lod. XIV- consoles. Stoep met hardstenen palen en hek. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 12062
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met gevel, van lage bovenverdieping en rechte lijst voorzien. Deuromlijsting met verdiepte pilasters en gesneden Lod. XIV- consoles. Stoep met hardstenen palen en hek in Delft

Herenhuis in een Eclectische overgangsstijl met invloeden van de in de bouwtijd in de mode gerakende Art Nouveau

Oude Delft 22
Delft
Inleiding In 1899 naar een ontwerp van de architect G. Versteeg gebouwd WOONHUIS van het type herenhuis. Het huis staat op de plaats waar v..

Pand onder zadeldak en met lijstgevel

Oude Delft 26
Delft
Pand onder zadeldak en met lijstgevel (XVIIIb). Deuromlijsting met verdiepte pilasters, gesneden kalf en bovenlicht. Kroonlijst met verdiept..

Pand, met gepleisterde gevel onder rechte lijst, geprofileerde vensteromlijstingen en deuromlijsting met eenvoudige pilasters en hoofdgestel. Hardsten ..

Oude Delft 28
Delft
Pand, in oorsprong XVII, met gepleisterde gevel onder rechte lijst, geprofileerde vensteromlijstingen en deuromlijsting met eenvoudige pilas..

Pand, gepleisterde gevel met overblijfselen van trapgevel, afgedekt met rechte lijst. Gave pui

Oude Delft 30
Delft
Pand, in oorsprong XVII, gepleisterde gevel met overblijfselen van trapgevel, afgedekt met rechte lijst. Gave pui uit XIX A.

In oorsprong pand van drie vensterassen, te linkerzijde later met twee assen uitgebreid. Zadeldak tussen puntgevels. Eenvoudige deuromlijsting met pil ..

Oude Delft 18
Delft
In oorsprong pand van drie vensterassen (XVIIId), te linkerzijde later met twee assen uitgebreid. Zadeldak tussen puntgevels. Eenvoudige deu..

Kaart & Routeplanner


Foto's (22)

Alle 22 foto's weergeven