Meer dan 63.000 rijksmonumenten


In oorsprong pand van drie vensterassen, te linkerzijde later met twee assen uitgebreid. Zadeldak tussen puntgevels. Eenvoudige deuromlijsting met pilasters, stoep met smeedijzeren hek in Lod. XIV-vor .. in Delft

Woonhuis

Oude Delft 18
2611CC Delft
Zuid Holland

Bouwjaar: laatste kwart 18e eeuw 1775 laatste kwart 18e eeuw


Beschrijving van In oorsprong pand van drie vensterassen, te linkerzijde later met twee assen uitgebreid. Zadeldak tussen puntgevels. Eenvoudige deuromlijsting met pilasters, stoep met smeedijzeren hek in Lod. XIV-vor ..

In oorsprong pand van drie vensterassen (XVIIId), te linkerzijde later met twee assen uitgebreid. Zadeldak tussen puntgevels. Eenvoudige deuromlijsting met pilasters, stoep met smeedijzeren hek in Lod. XIV-vormen. Hardstenen plint. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 12061
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van In oorsprong pand van drie vensterassen, te linkerzijde later met twee assen uitgebreid. Zadeldak tussen puntgevels. Eenvoudige deuromlijsting met pilasters, stoep met smeedijzeren hek in Lod. XIV-vor .. in Delft

Pand onder hoog schilddak. Gepleisterde lijstgevel, waarin geprofileerde houten vensteromlijstingen. Stoep met mooie, gecanneleerde stoeppalen

Oude Delft 16
Delft
Pand (XVII?) onder hoog schilddak. Gepleisterde lijstgevel (midden XIX), waarin geprofileerde houten vensteromlijstingen. Stoep met mooie, g..

Herenhuis in een Eclectische overgangsstijl met invloeden van de in de bouwtijd in de mode gerakende Art Nouveau

Oude Delft 22
Delft
Inleiding In 1899 naar een ontwerp van de architect G. Versteeg gebouwd WOONHUIS van het type herenhuis. Het huis staat op de plaats waar v..

Pand met eenvoudig lijstgeveltje. Onderpui met hardsteen bekleed geprofileerde houten vensteromlijstingen in de verdieping met hoofdgestellen

Oude Delft 14
Delft
Pand met eenvoudig lijstgeveltje (midden XIX). Onderpui met hardsteen bekleed geprofileerde houten vensteromlijstingen in de verdieping met ..

Pand met gevel, van lage bovenverdieping en rechte lijst voorzien. Deuromlijsting met verdiepte pilasters en gesneden Lod. XIV- consoles. Stoep met ha ..

Oude Delft 24
Delft
Pand (XVIII) met gevel, in XIXA van lage bovenverdieping en rechte lijst voorzien. Deuromlijsting met verdiepte pilasters en gesneden Lod. X..

Pand met strakke lijstgevel ter breedte van vijf vensterassen ca

Oude Delft 71
Delft
Pand met strakke lijstgevel ter breedte van vijf vensterassen ca. 1800. Vensters met geprofileerde dorpels en geprofileerde houten omlijstin..

Kaart & Routeplanner


Foto's (3)