Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met eenvoudig lijstgeveltje. Onderpui met hardsteen bekleed geprofileerde houten vensteromlijstingen in de verdieping met hoofdgestellen in Delft

Woonhuis

Oude Delft 14
2611CC Delft
Zuid Holland

Bouwjaar: midden 19e eeuw 1850 midden 19e eeuw


Beschrijving van Pand met eenvoudig lijstgeveltje. Onderpui met hardsteen bekleed geprofileerde houten vensteromlijstingen in de verdieping met hoofdgestellen

Pand met eenvoudig lijstgeveltje (midden XIX). Onderpui met hardsteen bekleed geprofileerde houten vensteromlijstingen in de verdieping met hoofdgestellen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 12059
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met eenvoudig lijstgeveltje. Onderpui met hardsteen bekleed geprofileerde houten vensteromlijstingen in de verdieping met hoofdgestellen in Delft

Pand onder hoog schilddak. Gepleisterde lijstgevel, waarin geprofileerde houten vensteromlijstingen. Stoep met mooie, gecanneleerde stoeppalen

Oude Delft 16
Delft
Pand (XVII?) onder hoog schilddak. Gepleisterde lijstgevel (midden XIX), waarin geprofileerde houten vensteromlijstingen. Stoep met mooie, g..

In oorsprong pand van drie vensterassen, te linkerzijde later met twee assen uitgebreid. Zadeldak tussen puntgevels. Eenvoudige deuromlijsting met pil ..

Oude Delft 18
Delft
In oorsprong pand van drie vensterassen (XVIIId), te linkerzijde later met twee assen uitgebreid. Zadeldak tussen puntgevels. Eenvoudige deu..

Pand met puntgevel. Topgevel met vlechtingen, houten kruis- en tweelichtskozijnen en luiken. Onderpui

Oude Delft 67
Delft
Pand met puntgevel (XVIIA), identiek aan nr. 65. Topgevel met vlechtingen, houten kruis- en tweelichtskozijnen en luiken. Onderpui XIXa.

Pand met puntgevel waarvan de top met vlechtingen, kruis- en tweelichtskozijnen met luiken

Oude Delft 65
Delft
PAND met puntgevel (XVIIA), waarvan de top met vlechtingen, kruis- en tweelichtskozijnen met luiken. Onderpui XIVa.

Herenhuis in een Eclectische overgangsstijl met invloeden van de in de bouwtijd in de mode gerakende Art Nouveau

Oude Delft 22
Delft
Inleiding In 1899 naar een ontwerp van de architect G. Versteeg gebouwd WOONHUIS van het type herenhuis. Het huis staat op de plaats waar v..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)