Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis, met zadeldak tussen puntgevels. Parterre met verdieping; vijf vensterassen; middenrisaliet. De met een kroonlijst afgedekte, gepleisterde gevel. Zesruitsschuiframen. Stoep met waaiervormige zijh .. in Delft

Woonhuis

Oude Delft 6
2611CC Delft
Zuid Holland

Bouwjaar: 16e eeuw (huis) waarschijnlijk tweede kwart 19e eeuw (gevel)


Beschrijving van Huis, met zadeldak tussen puntgevels. Parterre met verdieping; vijf vensterassen; middenrisaliet. De met een kroonlijst afgedekte, gepleisterde gevel. Zesruitsschuiframen. Stoep met waaiervormige zijh ..

Huis, in oorsprong XVI, met zadeldak tussen puntgevels. Parterre met verdieping; vijf vensterassen; middenrisaliet. De met een kroonlijst afgedekte , gepleisterde gevel waarschijnlijk XIXb. Zesruitsschuiframen. Stoep met waaiervormige zijhekken. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 12058
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis, met zadeldak tussen puntgevels. Parterre met verdieping; vijf vensterassen; middenrisaliet. De met een kroonlijst afgedekte, gepleisterde gevel. Zesruitsschuiframen. Stoep met waaiervormige zijh .. in Delft

Pand onder schilddak en met lijstgevel

Oude Delft 4
Delft
Pand onder schilddak en met lijstgevel (ca. 1800).

Hoekpand Breestraat onder schilddak. Voor en achtergevels onder rechte lijsten; IJsselstenen zij- en achtergevels. Deur met eenvoudige pilasteromlijst ..

Oude Delft 2
Delft
Hoekpand Breestraat (XVIII) onder schilddak. Voor en achtergevels onder rechte lijsten; IJsselstenen zij- en achtergevels. Deur met eenvoudi..

Terugspringend lid achter Oude Delft 2, dat met het oostelijk belendende in de rooilijn staande blok een geheel vormt. IJsselstenen lijstgevels, waari ..

Breestraat 2
Delft
Terugspringend lid achter Oude Delft 2, dat met het oostelijk belendende in de rooilijn staande blok een geheel vormt. IJsselstenen lijstgev..

Fragment van een laat-gotische huis

Breestraat 1
Delft
Fragment van een laat-gotische huis (XVIA); waarvan de oostelijke vensterassen zijn afgebroken. De met een kroonlijst afgedekte gevel aan de..

Weesbrug

Breestraat 1
Delft
Over de Oude Delft bij de Breestraat. Gemetselde stenen boogbrug met ijzeren balusterleuningen en sluitsteen; 1573.

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)