Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand, waarvan de voorgevel is afgedekt door een houten kroonlijst. Eenvoudige deuromlijsting met onder het hoofdgestel gesneden palmetconsoles in Delft

Woonhuis

Oude Delft 257
2611HE Delft
Zuid Holland

Bouwjaar: 17e eeuw 1600 17e eeuw


Beschrijving van Pand, waarvan de voorgevel is afgedekt door een houten kroonlijst. Eenvoudige deuromlijsting met onder het hoofdgestel gesneden palmetconsoles

17e eeuws pand, waarvan de voorgevel is afgedekt door een houten kroonlijst. Eenvoudige deuromlijsting met onder het hoofdgestel gesneden palmetconsoles, XIXA. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 12055
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand, waarvan de voorgevel is afgedekt door een houten kroonlijst. Eenvoudige deuromlijsting met onder het hoofdgestel gesneden palmetconsoles in Delft

Pand, waarvan de trapgevel van zijn top is beroofd en afgedekt door een kroonlijst. Boven de vensters van de eerste verdieping geblokte ontlastingsbog ..

Oude Delft 255
Delft
Pand, waarvan de 17e eeuwse trapgevel in de 19e eeuw van zijn top is beroofd en afgedekt door een kroonlijst. Boven de vensters van de eerst..

Pand met schilddak. Voorgevel onder houten kroonlijst

Oude Delft 253
Delft
Pand met schilddak, in oorsprong 16e of 17e eeuw. Voorgevel onder houten kroonlijst.

Hoekpand Dirk Langestraat. Geheel gepleisterd pand met aan de achterzijde twee puntgevels en voor een dwars schilddak

Noordeinde 1
Delft
Hoekpand Dirk Langestraat. Geheel gepleisterd pand met aan de achterzijde twee puntgevels en voor een dwars schilddak. Lijstgevel van 19e ee..

Sint Jorisbrug

Noordeinde 1
Delft
Over de Kolk, bij het Noordeinde. Genoemd naar de naburige v.m. St. Joriskapel. Gemetselde boogbrug met ijzeren balusterleuningen. (XVIII?).

Pand met dwars schilddak en lijstgevel

Oude Delft 249
Delft
Pand met dwars schilddak en lijstgevel van vroeg-19e eeuws karakter.

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)